Španija tri mesece pred domačim SP ostala brez selektorja

Španija bo konec leta 2021 gostila svetovno prvenstvo za članice, na katerem bo nastopila tudi Slovenija. Prav gostiteljica turnirja pa se tri mesece pred začetkom prvenstva spopada s težavami v strokovnem štabu. Ženska reprezentanca je namreč ostala brez selektorja reprezentance Carlosa Viverja.


Po poročanju španske rokometne zveze sta se predesednik zveze Francisco Blázquez in zdaj že bivši selektor Carlos Viver dogovorila, da prekineta sodelovanje. Glavni vzrok naj bi bile slabše predstave ženske španske reprezentance na OI v Tokiu, kjer je Španija zasedla 9. mesto.

Carlos Viver je februarja 2017 prevzel špansko žensko reprezentanco in od takrat obdržal Španke med najboljšimi reprezentancami na svetu. Vrhunec njegovega mandata kot selektorja reprezentance je bila osvojitev srebrne medalje na svetovnem prvenstvu 2019 na Japonskem. Kljub temu je španska zveza na svoji uradni spletni strani govorila o “potrebi” po novih vložkih in svežemu vetru pred svetovnim prvenstvom v Španiji decembra.

Zveza in predsednik španske zveze sta se Viverju zahvalila za sodelovanje in vse kar je naredil v njegovem mandatu. Španska reprezentanca pa tako tri mesece pred začetkom domačega SP še išče novega selektorja.

 

Komentarji