Španska vojna se je na Poljskem zaključila z delitvijo lovorik

Na Poljskem Kielce izgubljajo absolutni primat, ki so ga držale skoraj celo desetletje. Še vedno so državni prvaki, ta naslov držijo neprekinjeno od leta 2012, zadeva pa se jim je že drugo leto zalomila v pokalnem tekmovanju. Poljski Pokal je drugo leto zapored, skupno dvanajstič, odromal v vitrine Orlen Wisle Plocka. 


Španski strokovnjak na klopi Wisle, Xavi Sabaté, je od sezone 2018, ko je prevzel poljske podprvake, postal pravi trn v peti Talanta Dujšebajeva in njegovih sinov. Njegovo dobro delo so pri vodstvu nagradili s podaljšanjem delovnega razmerja do leta 2026. 

Finale Pokala
3. junij, Orlen Arena, Plock
Orlen Wisła Płock – Barlinek Industria Kielce 
30:25 (13:11)

Orlen Wisła Płock: Biosca, Jastrzębski – Daszek 3, Lučin 2, Piroch 2, Sroczyk, Serdio 1, Šušnja 1, Fazekas, Krajewski 1, Terzić, Dawydzik 1, Mihić 3, Mindegia, Żytnikow 5, Kosorotov 8
Barlinek Industria Kielce: Kornecki, Błażejewski, Wolff – Sanchez-Migallon, Olejniczak, Kounkoud, Sićko 2, A. Dujshebaev 2, Tournat 4, Karačić 4, Moryto 7, D. Dujshebaev, Surgiel, Gębala, Karalek 1, Nahi 4

V prihodnji sezoni se bo seveda nekoliko spremenila tudi postava Wisle. Ekipo bo v vratih okrepil 37-letni Mirko Alilović, iz Ademarja se vrača desni zunanji David Fernández, na položaju srednjega zunanjega pa bo v naslednji sezoni zaigral Miha Zarabec, ki se poslavlja od Kiela, kjer je igral od leta 2017. Hrvaški čuvaj mreže prihaja kot zamenjava za Ignacia Biosca, prav tako se poslavlja 23-letni Sergei Kosorotov, ki bo v naslednji sezoni branil barve Veszprema. 
Komentarji