Športne zveze ostro proti direktorici Direktorata za šport, dr. Mojci Doupona

Pred dvema dnevoma je bila gostja oddaje Odmevi na RTV SLO 1 dr. Mojca Doupona, direktorica Direktorata za šport, ki pa se, milo rečeno, ni kaj prida postavila na stran športa.


Spodaj objavljamo pismo nacionalnih panožnih zvez ekipnih športov. Podpisniki pisma so predsedniki NZS, KZS, RZS, OZS in HZS.

“V športnih zvezah, ki se ukvarjamo s kolektivnimi športi smo z zanimanjem pričakovali torkove (22. december 2020) Odmeve na Televiziji Slovenija in pogovor voditelja Igorja E. Berganta z generalno direktorico Direktorata za šport, dr. Mojco Doupona.

Tako kot številne dejavnosti je tudi šport zaradi epidemije ter spremljajočih ukrepov zelo prizadet. Zato smo upali, da bomo, sodeč na aktualno temo pogovora ”šport v času epidemije koronavirusa”, vendarle izvedeli tudi kakšno vzpodbudno informacijo glede športnega udejstvovanja mladih. Kot smo že večkrat poudarili namreč menimo, da so največja žrtev trenutnih razmer prav mladi športniki in športnice, ki ne morejo oziroma smejo trenirati.

Žal iz izjav generalne direktorice Direktorata za šport, dr. Mojce Doupona nismo zasledili nobenega načrta oziroma ustrezne rešitve, kako urediti trenutno situacijo. Zato pa nas je zelo negativno presenetila njena bojazen, da športne organizacije nimamo izdelanega dobrega načrta, kako športnike, tudi tiste, ki so v tem času že preboleli Covid, vračati nazaj v trenažne procese.

Tako bi spoštovani generalni direktorici Direktorata za šport, dr. Mojci Doupona tudi s tem dopisom ter prek medijev še enkrat želeli sporočiti:

  • Strokovne ekipe trenerjev na naših zvezah so pripravile program, kako trenirati z mladimi igralci in igralkami v obdobju po vrnitvi v športne dvorane in na igrišča. Prav tako so načrt nadaljevanja tekmovanj pripravile tudi naše tekmovalne komisije.
  • Športne zveze oziroma organizacije smo torej pripravljene. Čakamo le, da nam vi oziroma vaše ministrstvo ter drugi odgovorni organi v RS prižgete zeleno luč za športno treniranje mladih ter nam postavite pogoje, pod katerimi lahko delamo.”

Pogovor v oddaji Odmevi si je mogoče ogledati TUKAJ.

FOTO: RTV SLO

Komentarji