Sprememba statuta RZS potrjena

Na dan superpokalne tekme so nekaj ur pred tem zasedali najpomembnejši akterji slovenske rokometne družine. Na Zboru članov RZS, ki je potekal v Središču ob Dravi v okviru dneva slovenskega rokometa v Prlekiji, so slovenski rokometni delegati soglasno dopolnili disciplinski in registracijski pravilnik ter statut zveze, ki daje večja pooblastila predsedstvu RZS. Del tega je z izvolitvijo postal tudi direktor družbe BSH Hišni aparati Nazarje Boštjan Gorjup


Za dopolnitev statuta, ki v nekaterih točkah omogoča večjo operativnost članom predsedstva RZS in klubov, je bila potrebna absolutna večina, rokometni delegati pa so dopolnitev soglasno potrdili. Ta daje predsedstvu RZS več operativnosti in hitrejše možnosti sprejemanja odločitev v korist slovenskega rokometa, kar so razumeli predstavniki rokometnih klubov, ki sestavljajo članstvo zveze.

Na sobotnem Zboru članov RZS je bila tudi soglasno sprejeta strategija RZS za obdobje med letoma 2023 in 2030, ki jo je predstavil predsednik zveze Bor Rozman. V njej so podrobno zapisane vse vrednote, vizija ter poslanstvo RZS v naslednjem sedemletnem obdobju, v tem dokumentu pa so zapisani tudi vsi glavni cilji do leta 2030, ki so povezani z dosežki in uspešnostjo na tekmovalnem področju v vseh starostnih kategorijah ter razvoju rokometa na številnih področjih.

Rokometni dogodek v Prlekiji se je zaključil z dvobojem za slovenski superpokal med Celjem Pivovarno Laško in ormoškim Jeruzalemom, ki so ga z 31:22 dobili pivovarji. Pred osrednjo tekmo v dvorani na Hardeku so se publiki predstavile tudi mlajše reprezentančne selekcije, ki so bili nagrajene za svoje nedavne uspehe na olimpijskem festivalu evropske mladine, medtem ko je Združenje lige NLB opravilo dvodnevni posvet pred začetkom sezone 2023/24.

Tudi na tem so bile obravnavane številne pomembne zadeve, ki zadevajo Ligo NLB, klubi so namreč že grobo določili tekmovalni sistem, ki bo stopil v veljavo po sezoni, ki se je pravkar začela in po kateri se bo število klubov zmanjšalo s 14 na 12. Pri tem so zasledovali atraktivnost in zanimivost, ki jo bo ta prinesel navijačem. Seznanili so se tudi z razvojnim pogledom rokometa in novostim, ki bodo predvsem za navijače vpeljane že v tej sezoni. Pri tem so klubi pokazali veliko enotnost ter razumevanje za aktivnosti in potrebna prizadevanja vseh, da bo rokomet postal še bolj zanimiv. Dvodnevni posvet, ki je bil zaključen s sejo združenja, je bil organiziran prvič po dolgih letih in se je izkazal za zadetek v polno. Največ zaslug za njegovo izpeljavo gre domačinom, RK Jeruzalem Ormož, podjetju Fagus GIS in občinama Ormož ter Središče ob Dravi, ki se jim RZS zahvaljuje za izjemno gostoljubje.

 

Komentarji