Srbi tudi v drugo boljši od Slovencev

Pred slovensko moško člansko reprezentanco je bil povratni obračun odločilne tekme zadnjega kroga dodatnih kvalifikacij v boju za svetovno prvenstvo januarja prihodnje leto. Po porazu s Srbi v Celju z rezultatom 31:34 so nocoj v Kragujevcu lovili zaostanek treh zadetkov. Za obe reprezentanci tekma za biti ali ne biti, saj le zmagovalec, po seštevku obeh tekem, potuje na svetovno prvenstvo.


Slovenci so dobro vstopili v tekmo in povedli s 1:3. Nato pa nerazumljiv padec v igri, kar so izkoristili Srbi in po delnem izidu 5:1, v 11. minuti povedli s 6:4. Po 6 .minutah brez gola je strelski post prekinil Miha Žvižej ter zaostanek Slovenije znižal na 6:5. Kmalu za tem je Dean Bombač rezultat izenačil na 6:6. Sledil pa je nov padec v igri Slovenij. Rokometaši Srbije so ob koncu 21. minute tako prišle do najvišje prednosti na tekmi 9:6. Rokometaši Slovenije so zadnjih 10. minut znova odigrali bolje se približali na gol zaostanka (9:8), v zaključku pa imeli tudi nekaj sreče, da je prednost Srbov ob odmoru znašala “le” dva zadetka (10:8). Slovence je tako v drugem polčasu čakala zahtevna nalogu v boju za napredovanje.

V 37. minuti so reprezentanti Slovenije izid poravnali na 11:11 in tako se je vse začelo znova. V nadaljevanju tekme smo spremljali izjemno izenačeno igro. Obe reprezentanci sta imeli kar nekaj priložnosti, da si znova priigrati manjšo prednost, a so v ključnih trenutkih, ob zaključkih strelov zatajili. Ob začetku 54. minute so Slovenci povedli z 17:19 in upanje za uvrstitev je še ostajalo. V zaključku tekme je svoje dodal tudi vratar Klemen Ferlin, ki je sicer blestel skozi celotno srečanje. A igralcem Slovenije je v zaključku popustila zbranost kar so seveda izkoristili Srbi in ob koncu 57. minute povedli z 21:20. Na koncu so se še druge zmage veselili igralci Srbije, ki so bili boljši z rezultatom 23:20.

Pri domačih sta bila s po 4 goli najučinkovitejša Nemanja Ilić in Bogdan Radivojević, pri Slovencih pa je bil s 6 zadetki najbolj razpoložen Dean Bombač. V vratih Srbije velja izpostaviti Dejana Milosavljeva, ki se je zaustavil pri 16 obrambah.

SRBIJA : SLOVENIJA  23:20 (10:8)
Ilić in Radivojević po 4; Bombač 6, Janc 4

FOTO: RZS

Komentarji