Srbija prva tekmica pred EP

Črnomelj in Kočevje bosta prizorišči prvih pripravljalnih tekem slovenske moške rokometne reprezentance pred januarskim evropskim prvenstvom. V Beli krajini se bo Slovenija s Srbijo pomerila to soboto ob 18. uri, druga tekma sledi dan kasneje ob 14.00 z neposrednim prenosom na TV Slovenija 2.


Slovenski rokometaši so se v začetku tedna podali v prvi ciklus priprav pred 14. nastopom na prvenstvu stare celine. Skozi celoten čas so se pripravljali v Ljubljani, teden in tokratni zbor pa bodo zaključili z dvema preizkusoma proti starim znancem, Srbom.

Na dvoboja se bo Slovenija podala brez Stefana Žabića. Krožni napadalec Celja Pivovarne Laško si je poškodoval prst roke, kar mu je onemogočilo treniranje. Namesto njega je zato selektor Uroš Zorman na priprave vpoklical člana Zagreba Matica Suholežnika, ki je z ekipo prvič treniral v četrtkovem popoldnevu.

»Na treningih smo ponavljali smo stvari od prej in dodali nekaj novosti. Prvi cilj na tekmah s Srbijo je, da vsi ostanemo zdravi. Nadalje si želimo čim večkrat ponoviti taktične zamisli, torej ne samo na treningu, pač pa tudi proti resnim tekmecem. Tudi v obrambi bomo preizkusili nekaj novosti. Ti tekmi nam bosta dovoljevali, da v določenih stvareh vztrajamo dlje časa, četudi nam ne bodo takoj stekle,« je povedal selektor Zorman.

Po zaključku tega pripravljalnega tedna se bo reprezentanca znova zbrala po božiču. Pred odhodom v Berlin, kjer bo 11. januarja začela z nastopi na evropskem prvenstvu, se bo konec decembra v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, v začetku novega leta pa jo v Poreču čakata še dvoboja s Črno goro in Hrvaško.

Komentarji