Staš Skube iz Pick Szegeda v skopski Vardar

Slovenski rokometaš Staš Skube, ki si je zadnji dve sezoni kruh služil pri madžarskemu Picku iz Szegeda, bo v prihodnji sezoni novi član skopskega Vardarja.


28-letni Dolenjec se je namreč pred dnevi (povsem) nepričakovano razšel z novopečenim madžarskim prvakom iz Szegeda, saj se je na njegovo delovno mesto vrnil ljubljenec navijačev tega kluba Dean Bombač. Kot je za EkipoSN povedal, je imel klub na njegovem mestu preveč igralcev, zato so sporazumno prekinili pogodbo.

Po neuradnih podatkih, da bo 176 centimetrov visoki Skube kariero nadaljeval v Makedoniji, je danes tudi uradno podpis pogodbe z njim potrdil makedonski klub RK Vardar. “Vardar tudi v tej sezoni nadaljuje s podpisi pogodb z odličnimi igralci na položajih, kjer je to potrebno. Skube je igralec, ki bo zagotovo prinesel kvaliteto ekipi Vardarja. S svojimi predstavami v preteklosti se je že dokazal in verjamem, da je za nas velik doprinos. Veseli smo, da se je odločil, da bo svojo kariero nadaljeval v našemu klubu. Skupaj lahko dosežemo nove cilje in prepričan sem, da je to začetek kreiranja nove zmagovalne ekipe,” o novi okrepitvi meni direktor Vardarja, Davor Stojanoski.

“Odločil sem se za Vardar, ki velja za eno izmed najboljših ekip v Evropi. Vesel sem, da bom član tako velike ekipe kot je Vardar. Pričakujem veliko, to pomeni, da se bomo trudili osvojiti vrh na vseh tekmovanjih. Verjamem, da imamo dobro ekipo in veselim se začetka sezone,” je za spletno stran kluba povedal mlajši od bratov Skube.

Skube je v dosedanji karieri poleg Pick Szegeda igral tudi za Gorenje Velenje ter domači RK Trimo Trebnje, poleg tega pa 17-krat oblekel dres slovenske moške članske reprezentance. 

Foto: Pick Szeged

 

Komentarji