Staš Skube menja delodajalca!

Slovenski reprezentant Staš Skube zapušča Meškov Brest! Trebanjec bo v poletju 2022 zapustil beloruskega prvaka in se preselil k poljskemu velikanu Lomza Vive Kielce. Skube tako po dveh letih v Brestu zašušča dres beloruskega velikana.


Nedavno so na uradni spletni strani kluba Lomza Vive Kielce sporočili veliko novico. Klubu se naslednje poletje pridružuje eden najboljših srednjih zunanjih igralcev v Evropi, Staš Skube. Kielce so poleg Skubeta za sezono 2022/2023 že sporočile prihod Nedima Remilija Benoita Kounkouda (oba Pariz).

31-letni Slovenec bo tako v sezoni 2022/2023 del velikega projekta velikana s Poljske. Slovenski legionar je svojo kariero pričel v RK Trimo Trebnje, nato se je leta 2013 preselil v Gorenje Velenje. Pot ga je nato vodila v Pick Szeged, kjer je leta 2018 osvojil tudi madžarsko državno prvenstvo. Po dveh letih v Szegedu se je preselil nazaj na Balkan in oblekel dres Vardarja, kjer je dosegel največji uspeh v svoji karieri, ko je leta 2019 osvojil EHF Ligo prvakov. V isti sezoni je s klubom iz severne Makedonije osvojil tudi domače prvenstvo in SEHA Gazprom ligo. Leta 2020 je Skube nato podpisal pogodbo z Meškov Brestom, kjer je dvakrat osvojil naslov državnih prvakov.

“Lomza Vive Kielce je zelo ambiciozna ekipa, z zelo dobrimi igralci in dobrim trenerjem. Zelo dobro poznam tudi navijače Kielc. Če upoštevamo vse to, je bila odločitev zelo lahka. Letos bom še igral v Brestu. V športu je normalno, da igralci zamenjajo klube in kraj bivanja. Dokler se ne preselim v Kielce, bom vso moč usmeril za igranje v Brestu. Po tem bom storil enako za Kielce,” je ob podpisu pogodbe s Kielcami dejal 31-letni Staš Skube

“Staša vidim kot še eno resno okrepitev ekipe v sezoni 2022/23. Je izkušen igralec, ki ima zelo dober pregled nad igro in zelo sem vesel, da je sprejel našo ponudbo in želi z nami priti v finale Lige prvakov,” je dejal predsednik Kielc Bertus Servaas.

Komentarji