Statistika proti Portugalski zadnjih 10 let: 5-1-2

Slovenski rokometaši so bili po nedeljskem porazu z Madžari razočarani, a časa za objokovanje in lizanje ran nimajo na voljo. Že v torek in sredo jih v Malmöju čakata izjemno pomembni tekmi s Portugalci in Norvežani, v igri niso zgolj aprilske kvalifikacije za poletne olimpijske igre v Tokiu, temveč tudi najbolj prestižne tekme v Stockholmu.


Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa bodo naredili vse, da si na zadnjih dveh tekmah drugega dela izborijo polfinale. Prvo zaključno žogo za Stockholm bodo v Malmö Areni imeli v torek, ko se bodo ob 16. uri pomerili s Portugalsko, drugo pa nato dan kasneje z Norvežani ob 18.15.

Pred Juretom DolencemDeanom BombačemBorutom Mačkovškom in druščino je izjemno zahtevna naloga, po dnevu premora jih čakajo na tem prvenstvu naravnost senzacionalni Portugalci, ki so v skupinskem delu v Trondheimu iz boja za odličje izločili velike Francoze, v Malmöju pa visoko preskočili Švede in slavili zmago z desetimi goli prednosti.

Slovenski in portugalski rokometaši so se nazadnje pomerili v kvalifikacijah za EP 2018 na Hrvaškem. v Lizboni se se razšli z neodločenim izidom 26:26, v Kopru pa so Slovenci slavili z 28:18.

V slovenskem taboru bodo z zanimanjem spremljali tudi razplete na drugih dvobojih. Torkovi pari predzadnjega kroga v skupini II v Malmöju so Slovenija – Portugalska (16.00), Norveška – Islandija (18.15) in Madžarska – Švedska (20.30), sredini pari zadnjega kroga pa Portugalska – Madžarska (16.00), Norveška – Slovenija (18.15) in Islandija – Švedska (20.30).

Po dveh tekmah v drugem delu v skupini II vodi Norveška s šestimi točkami, Slovenija in Madžarska jih imata po štiri, Portugalska in Islandija po dve, Švedska pa je brez točk.

V zadnji 10 letih so se Slovenci in Portugalci pomerili osemkrat. Petkrat so zmagali naši rokometaši, dvakrat Portugalci, enkrat pa je bil rezultat neodločen. Najvišja zmaga Slovencev je bila za 10 zadetkov, leta 2017 v kvalifikacijah za EP, ko so naši zmagali 28:18. NAjvišji poraz proti jutrišnjim tekmecem pa je bil leta 2011, prav tako v kvalifikacijah za EP, ko so Portugalci zmagali za 2 (31:29). 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

FOTO: Nebojsa Tejic

Komentarji