Stefan Lövgren: “Imate številne odlične igralce”

Svoje mnenje glede slovenske reprezentance in dela njegovega reprezentančnega kolega Ljubomirja Vranješa je ocenil eden izmed najboljših igralcev svojega časa Stefan Lövgren. Dolgoletni kapetan Švedske izbrane vrste ni skoparil s pohvalami.


“Opažam še malenkosti, ki nam jih je Ljubomir Vranješ zapustil. Dolgo je že, kar je odšel”, je opažanja o delu svojega soigralca Ljubomirja Vranješa v reprezentanci pred 15 leti, komentiral legendarni Stefan Lövgren,

Kako je opazil spremembe, ki jih je Vranješ prinesel na slovensko klop? “Novi način obrambe je malo drugačen. To je morda njegov način. Tako je bilo tudi, ko je prevzel Kristianstad. Ekipa se je nekaj tekem ali nekaj mesecev učila, da je zaigrala tako kot je želel. Ko so zadrževali naše krilne igralce in nas ustavljali z globoko obrambo na dvojki in petici. To so majhne vendar pomembne spremembe.”

Stefan Lövgren pa je prepričan, da slovenska izbrana vrsta še ni rekla zadnje besede. “V Malmö odhajate z dvema točkama. Imate številne odlične igralce, ne samo dveh. To je glavni razlog, da lahko zelo veliko dosežete. Mogoče se bomo srečali v Stockhomu. Jaz bom v vsakem primeru tam.”

FOTO: Nebojša Tejič/kolektiff

Komentarji