Štirje kriteriji, ki jih selektor Slovenije mora imeti

Franjo Bobinac je danes na tiskovni konferenci predstavnikom sedme sile obelodanil novega selektorja moške članske reprezentance. “V tem trenutku že lahko povem, da ima Slovenija selektorja moške reprezentance. To je Ljubomir Vranješ,” je svoj nagovor predstavnikom medijev začel predsednik Rokometne Zveze Slovenije.


“V zadnjih 8 letih je SLO imela 2 selektorja, kar pomeni, da je bil izbor dober in da smo razmišljali vsaj srednjeročno,” je dejal prvi mož Rokometne zveze Slovenije. Tudi z Vranješem ima zveza dolgoročne cilje. Pogodba med RZS in novim selektorjem je podpisana do leta 2024. 

Štirje kriteriji, ki jih slovenski selektor mora imeti!

“Vujoviću se ob tej priliki zahvaljujem, saj smo z njimi dosegli nekatere izjemne uspehe. Zaradi razlogov, o katerih smo se že pogovarjali, smo se odločili za spremembo,” je razložil Franjo Bobinac in povedal, kakšen profil selektorja so iskali. “Predsedstvo je k zadevi stopilo zelo analitično, zato je izbor trajal mogoče malce dlje. Iskali smo strokovnjaka, ki bi imel na eni strani vrhunsko strokovno znanje. Iskali smo človeka, ki je izkušen tudi na mednarodni ravni. Iskali smo pa tudi nekoga, ki je medalje že osvajal. Predvsem smo pa iskali človeka, ki ima poleg analitičnega znanja tudi karizmo voditelja.”

Ljubomir Vranješ sicer ni bil prva izbira predsedstva RZS, a vsekakor je primeren kandidat za selektorski stolček. “Ko smo iskali kandidata za prevzem naše reprezentance, smo naleteli na izjemno velik odziv – tako v Sloveniji kot v tujini. Moram poudariti, da ni bilo trenerja, ki ne bi bil pripravljen delati z našo reprezentanco. Na to smo lahko ponosni, saj kaže na izreden ugled slovenskega rokometa.”

Da je predsednik rokometne zveze izredno zadovoljen z izborom, je potrdil tudi sam. “Ljubomir Vranješ izpolnjuje vse štiri kriterije, ki sem jih prej omenil. Gre za izjemnega strokovnjaka, nekoga ki je ugleden in uveljavljen na mednarodni ravni, osvajal je že medalje kot igralec in trener in nazadnje je hkrati analitik in izredno karizmatičen vodja. Pri Vranješu je pretehtalo to, da je izjemno izjemno ambiciozen in da verjame v slovensko ekipo.”

 

Komentarji