SVIŠ v prvo ligo, Dol deklasiral Ižance, Šmartno (le) do točke

Včeraj je bil na sporedu tretji krog drugega najkakovostnejšega rokometnega tekmovanja v Sloveniji. V 1. B ligi smo spremljali tri obračune v končnici za prvaka, kjer smo dobili še drugi klub, ki bo v naslednji sezoni nastopal v ligi NLB.


Tretji krog sta ob 18:30 uri otvorila Šmartno in Krško. Šmarčani, ki so si že zagotovili uvrstitev v prvo ligo NLB, so v tekmo krenili sproščeno. V tekmo so bolje krenili domačini, ki so že takoj povedli in prevzeli vajeti. Začetni juriš Šmartnega ni trajal dolgo, saj so gostje v 12. minuti ujeli nasprotnika in izenačili na 6:6. Do konca polčasa smo spremljali izenačeno tekmo, v zadnjih minutah prvega polčasa pa so bolje odigrali domačini, ki so prvi del tekme dobili z 15:12. Na začetku drugega dela so Šmarčani še povišali razliko, Krčani pa so jih ujeli v 44. minuti in se približali na vsega gol zaostanka (23:22). Obetala se je infarktna končnica, Krško je v zadnji minuti prejelo tudi rdeč karton. V zadnjih sekundah tekme so imeli rokometaši Krškega na voljo strel s sedmih metrov, ki ga je po izteku igralnega časa realiziral Tomaž Grobelnik in Krškemu priigral točko. Šmartno je tako oddalo prvo točko v letošnji sezoni 1. B lige.

V Brežicah se je uro kasneje pričel dvoboj med domačini in RK SVIŠ Ivančna Gorica. Uvodne minute tekme so bile izenačene, nato pa so povedli gostje. Brežičani so sicer še parirali gostom, a je vodstvo SVIŠ-a v 21. minuti vodilo že s +4. Brežice so do konca prvega polčasa uspele znižati prednost SVIŠ-a in na odmor odšle z dvema goloma zaostanka. V drugem delu tekme smo videli povsem drugačno sliko kot v prvem. Igralci SVIŠ-a so že od prve minute v drugem polčasu odigrali povsem drugače in si hitro priigrali prednost šestih zadetkov. Prednost gostov je samo še naraščala in že v 50. minuti je bilo jasno, da se bodo zmage veselili rokometaši SVIŠ-a. SVIŠ je na koncu slavil visoko zmago, s katero se je tudi teoretično uvrstil v prvo ligo.

Zadnja tekma 3. kroga je bila na sporedu v Dolanki kjer je gostoval Mokerc-KIG. V tekmo so bolje krenili Dolani, ki so z odlično obrambo in učinkovitim napadom v 10. minuti vodili z 8-4. Nerazpoloženi gostje niso našli rešitve za odlično obrambo Dolanov prvi polčas pa se je končal z visoko razliko in vodstvom domačinov (20:10). Tudi v drugem delu tekme nismo videli boljše verzije Ižancev. Domačini so ves čas nadzorovali potek tekme in se od domačih navijačev poslovili z visoko in zasluženo zmago (37:22). Dolani so tako osvojili svojo prvo zmago v končnici za prvaka in se povzpeli na 4. mesto lestvice.

KONČNICA ZA PRVAKA 1. B LIGE, 3. KROG

Petek, 2. junij, ob 18:30
RD HERZ ŠMARTNO – RK KRŠKO 30:30

ob 19:30
RK BREŽICE – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 26:35

RK DOL TKI HRASTNIK – ŠD MOKERC-KIG 37:22

FOTO: RK Sviš Ivančna Gorica

Komentarji