SVIŠ z novo, že tretjo okrepitvijo

V sezoni bo kot posojen igralec RK Trimo Trebnje dres RK SVIŠ Ivančna Gorica oblekel Nejc Ropič. Ropič se tako vrača v klub kjer je naredil prve rokometne korake. Zagotovo je to tudi nova priložnost za dokazovanje in nabiranje dragocenih prvoligaških minut.


Nejc Ropič je z igranje rokometa pričel v sezoni 2012/2013. Do leta 2018/2019 je prešel skozi vse mlajše selekcije SVIŠ, v omenjeni sezoni pa je vpisal tudi prvi članski nastop.  Kasneje se je Nejc Ropič odločil, da bo svojo kariero nadaljeval pri sosednjem Trimu. V zadnji sezoni je v mladinski konkurenci na štirinajstih tekmah dosegel 45 zadetkov. Nekaj minut pa je nabral tudi v članski konkurenci. Na osmih članskih tekmah je dosegel tri gole, enega je dodal tudi na evropski tekmi proti Tatabanyi.

1. Kako je prišlo do stika / prestopa v klub?

Kontaktiral me je trener Aleksander Polak in mi predstavil mojo vlogo v ekipi. Ideja mi je bila všeč, zato smo se dogovorili, da prihodnjo sezono v članskem moštvu nastopam kot posojen igralec RK Trimo Trebnje.

2. Kaj pričakuješ od nove sezone?

V pripravljalnem obdobju si želim, da se z ekipo čim bolje uigramo. Na vsaki tekmi želimo dati svoj maksimum. Sam pa si želim čim več minutaže na igrišču in čim večji napredek.

3. Kako se boš kar najbolje vklopil v ekipo?

Ekipo dobro poznam še od prej, saj sem z večino igral že v mlajših kategorijah.

4. Kaj želiš sporočiti navijačem in privržencem SVIŠ-a?

Predvsem si ponovno želim polnih tribun na domačih tekmah. Na vsaki tekmi bo cilj zmaga. Vabim vse navijače, da v prihodnji sezoni vsako tekmo zapolnijo tribune.

FOTO in vir izjav: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji