Szeged do zmage proti Meškovu, Sikošek uspešen na Norveškem

V “slovenskem” derbiju med Szegedom in Meškov Brestom smo videli zmago Szegeda. Na tej tekmi je nastopilo kar 7 Slovencev. Rok Ovniček je bil z Nantesom za gol prekratek proti Motorju iz Zaporožja, Domen Sikošek Pelko pa je za gol slavil na Norveškem pri Elverumu.


Szeged je tekmo bolje odprl in zelo hitro prišel do vodstva z 10-6. Meškov ni sledil ritmu domačinov in polčas se je končal z zanesljivo prednostjo Szegeda 18-13. Tudi v drugem delu ni bilo nič drugače, gostje praktično niso povedli niti enkrat na tekmi. Resneje so zapretili le na koncu, ko je bilo 29-27, a Szeged je tekmo zanesljivo končal sebi v prid. Bilo je 30-27. Za Madžare je blestel predvsem Bence Banhidi, ki je dosegel kar 11 golov. Dean Bombač je dodal 3, Matej Gaber in Borut Mačkovšek pa enega. Nik Henigman gola ni dosegel. Na drugi strani je Staš Skube dosegel 2 gola, Jaka Malus enega, Simon Razgor pa je odigral odlično in dosegel 4 gole.

Rok Ovniček je v tesnem obračunu izgubil proti Motorju iz Zaporožja. Tekmo so sicer bolje začeli domači in vodili veliko večino prvega polčasa, tudi za 5(12-7). Ob koncu polčasa pa so jih gostje ujeli in polčas se je končal z 18-18. Večino drugega dela je vodil Nantes, čisto ob zaključku tekme pa so popustili in tekmo izgubili z 31-32. Najbolj razpoložena pri Nantesu sta bila Kiril Lazarov in Aymeric Minne z 6 goli, Rok Ovniček pa je dodal 3.

Flensburg je tesno slavil na Norveškem. V začetku tekme je bil Elverum nekoliko boljši, nato pa je pobudo prevzel Flensburg in polčas dobil z 12-15. V drugem delu so držali prednost enega ali dveh golov, razen v dveh primerih, ko je Elverum izenačil. Tekmo je vseeno dobil Flensburg z 29-30. Najbolj razpoložen je bil za Flensburg Johannes Golla, ki je zadel 7krat. Domen Sikošek Pelko ni dosegel gola.

REZULTATI LIGA PRVAKOV:

Szeged : Meškov 30:27(18:13) Bombač 3, Mačkovšek, Gaber 1; Razgor 4, Skube 2, Malus 1

Nantes : Motor 31:32(18:18) Ovniček 3

Elverum : Flensburg(29:30)

FOTO: EHF

Komentarji