Szeged je novo dvorano otvoril v stilu!

Szeged je na najboljši način otvoril svojo novo dvorano. Na tekmi tedna so po odlični predstavi premagali THW Kiel.


Po prvem zadetku v novi areni, ki ga je dosegel Sander Sagosen, je bil Szeged z odlično igro v napadu v prednosti celotni prvi polčas. Po zaslugi odlične igre krožnega napadalca Benceja Banhidija, je Szeged prišel do vodstva 15:11. Ko se je Kiel približal na le dva gola zaostanka (15:13), je Szeged pritisnil in na odmor odšel s prednostjo 6 zadetkov (19:13). V drugem polčasu je Kiel neuspešno lovil Madžare, a na manj kot 4 zadetke se jim ni uspelo približati. Štirje zadetki so bili tudi razlika ob koncu obračuna, bilo je 30:26.

Odlično tekmo je za domačine odigral Borut mačkovšek, ki je dosegel 5 zadetkov. Mario Šoštarič je dodal 4 zadetke, Dean Bombač 3, Nik Henigman in Matej Gaber pa enega.

V skupini B je Flensburg doma prišel do prve zmage proti Veszpremu po 13 letih. Z odlično igro je Flensburg vodil po petnajstih minutah z 10:5. Razlika je ob polčasu znašala 4 gole (16:12). Razlika ni bila višja po zaslugi vratarja Rodriga Corralesa, ki je zbral 5 obramb v zadnjih desetih minutah polčasa. V drugem polčasu je Flensburg povedel že z 19:12, a se je Veszprem približal na le gol zaostanka, nekaj minut pred koncem srečanja. Po zaslugi dveh zaporednih zadetkov Madsa Mensaha Larsena, ki je bil najboljši strelec srečanja s sedmimi zadetki, je Flensburg ubranil prednost in se veselil velike zmage.

Pot do zmage je tlakoval tudi domači vratar Benjamin Burić, ki je dosegel 17 obramb. Najboljši strelec pri poražencih je bil Gašper Marguč, ki je dosegel 6 zadetkov. Blaž Blagotinšek se ni vpisal med strelce.

Drugo srečanje se je igralo v Bukarešti, kjer je domači Dinamo gostil Motor. Prvi polčas je bil povsem izenačen, a je Dinamo odšel na odmor s prednostjo dveh zadetkov, po zaslugi 9 golov Raula Nantesa. Po izenačenju na 23, je imel Motor nekaj priložnosti za prvo vodstvo na tekmi, a so vse zapravili. Domačini so bili bolj uspešni in so kaznovali Motor za neučinkovitost, s tremi zaporednimi goli. Viecheslav Bokhan in Aidenas Malasinskas sta vlila nekaj upanja, ko se je njuna ekipa približala na le gol zaostanka (29:28), a je Dinamo z delnim izidom 4:1 tekmo mirno pripeljal do konca.

Nantes je tekmo končal pri 13 zadetkih. Pri motorju sta Bokhan in Malasinskas dosegla po 6 zadetkov.

Porto je prišel do velike zmage proti Kielcam. Kielce so odlično začele tekmo in po petnajstih minutah so vodile za 5 (8:3). Porto je reagiral s trdno obrambo, in do polčasa izenačil rezultat na 14. Tudi v drugem polčasu rokometaši Porta niso popuščali, in hitro so povedli z 18:14. Prednosti niso več izpustili iz rok in veselili so se velike zmage!

Najboljša strelca sta bila Pedro Cruz za Porto in Artsem Karalek za Kielce, dosegla sta po 7 zadetkov.

Na zadnji tekmi kola sta se pomerila dva velikana, PSG in Barcelona. Parižani so bolje začeli srečanje in hitro povedli s petimi goli prednosti. Drugi del prvega polčasa je povsem pripadel rokometašem Barcelone, ki so do polčasa uspeli skoraj povsem ujeti PSG. Bilo je 17:15. Tudi drugi polčas je bolje začela Barça, PSG je uspel v prvih 15 minutah nadaljevanja zadeti le trikrat. Tekma je bila izenačena do zadnjih sekund, ko je Mathieu Grebille svoji ekipi zagotovil točko.

Ekipi sta po delitvi točk izenačena na lestvici, oba imata po 12 točk.

Foto: EHF

Komentarji