Szeged, Pariz in Barca mleli, Zagreb do infarktne končnice

V sredo je bila odigrana prva polovica 5. kroga Lige prvakov. Evropski velikani so upravičili svoj sloves, zapletlo se je le v Areni Zagreb. 


Madžarski Pick Szeged je s  sedminimi zadetki odpravil norveški Elverum. Mario Šoštarić in Dean Bombač sta nasprotnikovo mrežo zatresla po trikrat, Mačkovšek dvakrat.  Madžari so v tekmo stopili odločno in že ob polčasu vodili za 6 zadetkov (16:10). V drugem polčasu so tekmece držali na narejeni razliki in tako tekmo mirno pripeljali do konca. Tekma se je zaključila z rezultatom 30:23.

Ekipa Dinamo Bucaresti je gostila parižansko velesilo, ki je po vseh pričakovanjih nadigrala Romune.  Po polovici igralnega časa so Francozi vodili z rezultatom 16:22 in to prednost obdržali skozi celoten drugi polčas. Pri zvezdniški ekipi so se najbolj izkazali Elohim Prandi z 9 zadetki, Jannick Green z 10 obrambami ter Nizozemec Lucas Steins z 9 asistencami. Parižani so tekmo dobili 29:36.

Aalborg Handbold je gostil španskega prvaka Barcelono. Po izenačenem prvem polčasu, kjer sta si ekipi večkrat izmenjali vodstvo, je sledilo boljše nadaljevanje Kataloncev. Barca je domačine zlomila v 50. minuti ko so zadeli petkrat zapored . Blaž Janc je zadel en zadetek.  Končni izid je bil 33:39 v korist Barce.

Najbolj napeta tekma se je včeraj odvijala v Areni Zagreb. Hrvaški prvaki so gostili poljsko Wislo. Tako kot se je tekma razvijala v prvem polčasu, se je nadaljevala v drugem. Zagrebčani so lovili zaostanek enega ali dveh golov skozi celotno tekmo. Za kratek čas jim je uspelo povesti le v 47. minuti. Po tem se je nadaljevalo zopet gol za gol, zaključilo pa z neodločenim izidom 26:26. Nekdanji igralec Škofje Loke in Gorenja, Aleks Kavčič, je za klub iz Zagreba zadel dvakrat.

Včeraj zvečer se je odvil še drugi del 5. kroga Lige prvakov. Kakovostnih tekem zopet ni manjkalo. Veszprem je gostil Magdeburg, Nantes se je udaril s Kielom, Porto je doma pričakal danski GOG, naši Pivovarji pa so se ob 18:45 v Zlatorogu pomerili z odličnimi Kielcami.

Komentarji