Tadej Sok: “Tekme vedno zmaguje ekipa in ne posameznik”

RK Maribor Branik je v letošnji sezoni lige NLB v precej boljši formi kot lani. Varovanci trenerja Markote so na lestvici 1. lige NLB na trenutnem šestem mestu. Na našem portalu smo opravili intervju z dolgoletnim kapetanom Maribora Tadejem Sokom in ga povprašali o trenutni situaciji rokometa na Slovenskem. Sok je trenutno tudi najboljši strelec lige, na šestih tekmah je dosegel 43 golov (7.2 gola na tekmo).


Maribor je na zavidljivem šestem mestu lige NLB lestvice. Ste zadovoljni z dozdajšnjim izkupičkom?

“Trenutni pogled na lestvico nas res lahko navdaja z optimizmom, ampak s potekom sezone vseeno ne moremo in ne smemo biti popolnoma zadovoljni. Odigrali smo nekaj zelo solidnih tekem, obenem pa smo, predvsem po lastnih neumnostih, izpustili nekaj dragocenih točk. Predvsem v zadnjih tekmah nismo bili na nivoju o katerem se pogovarjamo že od prvega dne priprav in to moremo čim prej popraviti.”

Državno prvenstvo je polno izrazitih strelcev. Koliko vam pomeni, da trenutno držite najboljše povprečje zadetkov v celotni ligi?

“Priznam, da sem tega vesel, saj je to vsekakor neka nagrada za trdo delo med pripravami. Ampak smo šele na začetku sezone in pred nami še je zelo dolga sezona. Je pa to dobra podlaga in nekaj na čemer je potrebno graditi naprej. Ponosen sem pa predvsem na to, da mi ekipa zaupa, posledično mi pripravi veliko priložnosti za zadetek, jaz pa se bom še naprej trudil upravičiti to zaupanje.”

So za tako učinkovitost pri rokometu odgovorne individualne predstave, ali je to delo dobre ekipe?

“Brez dvoma je to delo celotne ekipe, saj en igralec sam ne more narediti nič. Na poziciji krila si še toliko bolj odvisen od svojih soigralcev, saj nekoliko manj sodelujemo v sami pripravi napada in smo bolj ali manj eksekutorji. Tekme pa vedno zmaguje ekipa in ne posameznik.”

Zadnjo tekmo ste igrali proti Dobovi, proti kateri ste sploh prvič v tej sezoni utrpeli resnejši poraz. Tudi število vaših zadetkov se je ustavilo pri 2. Se vam zdi, da ekipa za zmago potrebuje zadetke svojega prvega strelca?

“Zadnja tekma je bila res naša daleč najslabša predstava v letošnji sezoni. Tako mene kot celotne ekipe. Že od prve minute nismo bili pravi in enostavno nam ni šlo nič od rok. Ampak ta tekma je za nami, dobili smo pomembno lekcijo in zdaj smo že povsem osredotočeni na našo naslednjo preizkušnjo proti Ormožu. “

“Ker nimamo izstopajočih posameznikov, je potrebno da vsak pristavi svoj delež, opravi svojo nalogo in le na takšen način se lahko nadejamo uspehov tudi v prihodnje. Na koncu niti ni pomembno kdo je prvi strelec, pomembno je da ekipa vpiše dve novi točki. Imamo pa kar nekaj zelo dobrih strelcev in verjamem, da se bo to pokazalo tudi v teh naslednjih tekmah.”

Na dan so prišle prve ideje, da se liga NLB zaigra v mehurčku. Kaj menite na to?

“Vsekakor je to zanimiv predlog in veseli me, da prihaja do takih idej. To nenazadnje pomeni, da obstaja velika želja, da se sezona izpelje do konca brez prekinitev. Ne glede na to kako dobro se sliši, pa za to dotično idejo nekoliko dvomim, da je možno izpeljati. Predvsem zaradi tega, ker bi morali biti vsi igralci profesionalci in se ukvarjati le z rokometom. Vemo, da v večini klubov igralci zraven rokometa, hodimo še v službe ali v šolo in si nekako ne predstavljam, kako bi lahko vse to uskladili. Bi pa bila to popestritev v tem našem prostoru, to pa priznam.”

FOTO: Anamarija Valentina Dajnko/RK Maribor Branik

Komentarji