Tamše brez olepšavanja: “Slej ko prej prileti bumerang”

1. liga NLB je končana. Naslov državnih prvakov so si četrtič v zgodovini kluba zagotovili Velenjčani, ki so v končnici prvenstva pokorili vso konkurenco. Še vedno pa v svetu slovenskega rokometa odmeva veliko razočaranje serijskega državnega prvaka iz Celja, ki se je v letošnji sezoni moral zadovoljiti s tretjim mestom.


Novinarski kolegi iz Ekipe SN so za mnenje o razpletu državnega prvenstva povprašali trofejnega slovenskega strokovnjaka Branka Tamšeta. Tamše je osvajal naslove slovenskega prvaka tako z Velenjem kot tudi s Celjem.

“Celje je bilo po vseh parametrih dominantno in suvereno vse do zanje usodnega meseca. Pogosto preberem ali slišim, da je kriva poškodba Josipa Šarca in še koga. Ampak Celje je že velikokrat dokazalo, da kogar ni, brez njega se mora. In je tudi zmoglo. Seveda je poškodba nosilca igre za vsak klub šok, toda ob neljubih dogodkih mora klub vedno imeti tudi plan B ali plan C. V Celju ga ni bilo. Tekmeci, kot so Gorenje, Trebnje in Koper, so to izkoristili in te tekme dobili. Ko je bilo Celje v seriji negativnih rezultatov in pod pritiskom, se je videlo, da njihova igra ni niti približno takšna kot nekoč,” je za ekipo SN uvodoma dejal “Branč”, ki trenutno opravlja trenersko vlogo pri hrvaškemu Nexeju.

“V skrajni sili, ko so imeli še vse v svojih rokah, so poskusili s šok terapijo in zamenjali trenerja. To se ni izkazalo za rešitev, ker so bile težave ukoreninjene globlje in se jih ni dalo rešiti čez noč. Ob tem je do takrat veliko igralcev že napovedalo odhod iz Celja. Rad bi poudaril, da se je v moji karieri to zgodilo velikokrat. Sredi aktualne sezone smo vedeli za šest, osem, devet odhodov, bodisi v Velenju bodisi v Celju. Ampak te svoje fante moram pohvaliti, ker so vse do konca delali tako, kot se spodobi. Kar trikrat smo ostali neporaženi. Ti igralci so v mojih očeh džentelmeni, ker svoje delo dokončajo, potem pa odidejo v druge klube. Na žalost Celja pri njih ni bilo tako. Igralcem velikokrat povem, da nekdo zgoraj vse to gleda. Slej ko prej prileti bumerang, če teh stvari ne upoštevaš in od sebe ne daješ vsega. Jaz verjamem, da se dobro z dobrim vrača. Verjamem tudi, da bodo v Celju v svoji analizi celotnega sistema našli razloge, kaj je bilo krivo za neuspeh. V globlje debate pa se ne bi spuščal. Imam svoje mnenje, nekaj sem ga povedal in to je to,” je brezkompromisno dejal Branko Tamše.

Komentarji