Tamše se ne ustavlja

Nexe Našice so v žep pospravile še peto zmago v Ligi Evropa in so ena izmed treh ekip, ki še ni izkusila poraza. Poleg hrvaškega podprvaka sta to še Montpellier in Füchse Berlin.


Ob tem še lahko dodamo, da Nexe ne poznajo poraza niti v domačem prvenstvu. Slavili so na vseh 12 srečanjih.

Moštvo Branka Tamšeta se je tokrat merilo s španskim Granollersom. Hrvati so na domačem parketu veljali za favorite, a Špancev vsekakor ni bilo za podcenjevati. Granollers je v drugem evropskem tekmovanju izgubil le prejšnjo tekmo s Skjernom. V domačem prvenstvu so Španci po 14. krogih na odličnem drugem mestu, takoj za nepremagano Barcelono.

Nexe je tokrat poletel visoko na krilih zunanjih igralcev Ivana Sršena in Luka Moslavaca. Oba sta bila uspešna po šestkrat iz osmih poskusov. Na položaju krožnega napadalca je Gianfranco Pribetic zabil 7 golov, Fahrudin Melić pa je poskrbel za uspešno izvajanje 7-metrovk. 

Tekmo so bolje otvorili gostje. Španci so pritiskali in v 7. minuti vodili s +3, a so jih Tamšetovi hitro ujeli. V nadaljevanju sta bili obe strani precej izenačeni. 2 minuti pred koncem prvega polčasa je rezultat kazal 16:16. Sledili so trije hitri zadetki Hrvatov, ki so jim prinesli bolj sproščen zaključek prvega dela. 

V drugi polovici srečanja se je nadaljevala igra gol za gol. Novo upanje za Špance se je prikazalo 15 minut pred koncem, ko so zaostanek zmanjšali na le en zadetek (26:25). Varovanci slovenskega strokovnjaka so vse do predzadnje minute vodili z le zadetkom prednosti. Vse je že dišalo po pravem trilerju, a so gostje zapravili dve žogi, ki so jih domači hitro unovčili. Kdor ga ne da, ga dobi. 

Nexe Našice : Granollers 39:36  (19:16)

13.12. bo na sporedu že povratna tekma v Španiji. 


Standings provided by Sofascore

 

Komentarji