Tamše: “Žal mi je, fantje so pokazali, da znajo”

Slovenski strateg na klopi Nexe Našic ni osvojil tako željene lovorike pokalnih prvakov. Po tem, ko so rokometaši Nexe Našic že pred nekaj tedni izgubili boj za naslov v hrvaškem državnem prvenstvu, so v minulem vikendu v finalu hrvaškega pokala znova klonili proti Zagrebu. Tamše tako ob zaključku sezone na klopi hrvaškega Nexeja ostaja brez osvojene lovorike.


Kljub številnim dobrim predstavam rokometaši Nexeja sezono zaključujejo brez lovorike. Tako v državnem prvenstvu, kot tudi v pokalu so osvojili dugo mesto in sezono zaključili s porazom.

“Hvala Bogu, da je vsega konec, vesel sem, da se vsaj v finalu pokala nihče ni poškodoval. Čestitke vsem udeležencem tega finalnega turnirja, Zagrebu za osvojeni pokal in od srca mojim igralcem, ker so se na tej zadnji tekmi resnično potrudili. Ničesar jim ne morem in ne smem očitati. Pokazali smo, da znamo igrati rokomet, še posebej v prvem polčasu, a Zagreb je bil nekoliko boljši. Za doslednost v vseh 60 minutah nam je manjkalo več poškodovanih igralcev, ki bi nam prišli še kako prav,” so bile prve besede Branka Tamšeta po porazu v finalu hrvaškega pokala.

“Ob premoru je izjemno težko stopnjevati formo. Marca smo z odliko nastopali v Evropi, nato pa nas je premor popolnoma vrgel s tira. Nismo imeli prijateljskih tekem, kar se je poznalo. Kakorkoli, mislim, da je bila sezona dobra. Če bi osvojili pokal, bi bila zelo dobro, ampak takšen je rokomet. Morda se sliši kot izgovor, a vendarle smo bili z igralci skupaj samo 130 ali 140 dni. Veliko smo rotirali, veliko je bilo poškodb. Fantje so na pravi poti, vedo, kako in kaj,” je dejal Tamše.

“Nekateri igralci zapuščajo klub, še posebej mi je žal za Marka Mrđenovića, da nismo osvojili pokala. A moramo gledati naprej, v naslednjo sezono vstopamo s polno močjo z nekaj sveže krvi,” je zaključil Tamše.

FOTO: RK Nexe Našice

Komentarji