Tekma med Loko in Ormožem je dobila tretji polčas: SPREMEMBA REZULTATA za zeleno mizo

Komisar Lige NLB Aleš Jug je 23. decembra 2019 uvedel postopek oziroma preložitev registracije tekme 15. kroga med RD Urbanscape Loka in RK Jeruzalem Ormož. Loka se je po tekmi pritožila, češ da so Ormožanom pripisali en gol preveč. Končni rezultat je bil po pregledu posnetka spremenjen iz 31:31 na 31:30 za Loko. 


V 38. minuti tekme, pri rezultatu 22:17, je zapisnikarska miza napravila napako pri vpisu zadetka ormoške ekipe. Jure Kocbek je v 37. minuti dosegel zadetek za Ormožane, ki so ga pri zapisnikarski mizi pomotoma vnesli dvakrat. V sklepu komisarja lige je razloženo, da je to posledica težav z internetno povezavo in malomarnosti. 

Nad rezultatom in potekom tekme mora bdeti predvsem delegat, a kot je zapisano v sklepu, je bila pozornost odgovornih oseb (delegat, zapisnikar in časomerilec) zmanjšana, saj naj bi prihajalo do odstopanj pri dejanskem rezultatu in rezultatu, ki je pisal v Livestatu med spremljanjem tekme “v živo”. 

Predsednik Ormoža se umika iz rokometa?

Kot je na svoji FB strani zapisal predsednik ormoškega kluba Martin Hebar, je nastala situacija povod za njegov umik iz udejstvovanja v rokometu. “Osebno pa sem komisarju lahko samo hvaležen, saj je to dokončno sporočilo, da je čas, da se umaknem iz tega sicer lepega športa,” je za pisal Hebar. 

Zoper sklep se lahko pritožita obe strani, časa za to imata 8 dni po vročitvi sklepa. Ali se bodo Ormožani za to odločili, bomo videli v prihodnjih dneh.

POSNETEK TEKME SI LAHKO OGLEDATE SPODAJ

FOTO: IGOR MARTINŠEK

Komentarji