Tekma s Poljaki odpovedana!

Evropska rokometna zveza (EHF) je v ponedeljek popoldne Rokometno zvezo Slovenije obvestila, da je četrtkova tekma kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2022 proti Poljski prestavljena. Za odlog tekme je zaprosila poljska reprezentanca, ki ima velike težave zaradi okužb s koronavirusom in odrejenimi karantenami igralcem.


Kot so navedli v obvestilu EHF-a, so testi na COVID-19 na začetku priprav vrnili pozitivne rezultate pri petih poljskih reprezentantih, v obvezno 10-dnevno karanteno, ki jo predpisuje tamkajšnja zakonodaja, pa je moralo še dodatnih 11 poljskih igralcev.

“Pri EHF-u se zavedamo, da odlog tekme prinaša precej izredno neugodno situacijo. Kljub temu okoliščine in veljavne omejitve na dopuščajo nobene druge rešitve,” so še zapisali in obenem dodali, da bo EHF skušal čim prej najti nov primeren datum.

Uvodni obračun kvalifikacij med Slovenijo in Poljsko bi sicer ta četrtek ob 19.15 morala gostiti celjska dvorana Zlatorog. Termin tekme 2. kroga kvalifikacij ostaja nespremenjen. V Turčiji se bodo izbranci Ljubomira Vranješa s tamkajšnjo izbrano vrsto pomerili v nedeljo ob 15. uri po slovenskem času.

FOTO: ALJAŽ SEŠEL

Komentarji