TEKMA SEZONE: Levi pri Pivovarjih!

Za uverturo 20. kroga lige NLB bosta poskrbeli najmočnejši ekipi letošnje sezone. V hramu slovenskega rokometa se bosta na eni izmed najbolj obiskanih tekem slovenske državne lige pomerila Celje Pivovarna Laško in Trimo Trebnje. 


Tekma, ki bi lahko že določila slovenskega prvaka bo odigrana danes ob 18:00 v polnem Zlatorogu. Dolenjski Levi so edini, ki so v letošnji sezoni zadali poraz Štajercem. V jesenskem delu tekmovanja so varovanci Uroša Zormana povsem nadigrali Toskićevo ekipo in slavili 31:20. Celjani in Trebanjci so uspešno opravili generalko pred “tekmo vseh tekem” v domači sezoni 2022/23, prvi so zanesljivo zmagali v Dobovi z 38:26, drugi pa so doma ukanili Mariborčane s 30:22.

Tadej Mazej, član CPL: “Zavedamo se kakšna tekma je pred nami in kaj vse prinaša. Mi se bomo pripravili po svojih najboljših močeh in naredili vse, da v petek premagamo gostujočo ekipo. Časa za pripravo je dovolj. Želimo si, da nas naši čudoviti navijači ponesejo do zmage.”

Matic Suholežnik, član CPL: “V tekmo bomo šli dobesedno na glavo. Druga kot zmaga ne pride v poštev. Smo favorit srečanja, vendar pa je potrebno spoštovati Trebnje, saj gre za dobro ekipo. Čaka nas nov spektakel v odličnem vzdušju domačega Zlatoroga.”

Žiga Mlakar, član CPL: “Pred nami je zelo pomembna tekma. Tekma sezone, ki je lahko že odločilna pri samem razpletu letošnjega državnega prvenstva. Oba tabora se zavedata pomembnosti tekme, a naše moštvo je v dobri formi in verjamem, da bomo v domačem hramu prikazali dobro predstavo.”

Mirnes Grčo, član Trima: “Lahko rečem, da je obema ekipama v veselje in v čast, da se bo v elitnem slovenskem rokometnem tekmovanju obračun odigral v nabito polni dvorani. Kakor vem, naj bi to bila celo ena izmed najbolj razprodanih tekem v zgodovini Lige NLB, tako da nam bo navijaška evforija dala veliko energije in zagona. Če se ozremo na domačo ekipo, moram reči, da gre za kvalitetno moštvo, saj ko igrajo vsi na visoki ravni, znajo biti zelo neugodna ekipa. Mi bomo dali vse od sebe, da pridemo še do druge zmage nad Celjani v tej sezoni in da razveselimo vse naše navijače, ki nas bodo spremljali v knežjem mestu.”

Po devetnajstih tekmah so Celjani zbrali 36 točk. Trebanjci imajo dve, tretjeuvrščeni Velenjčani pa – ob tekmi manj – pet točk manj.

Prenos spektakla bo na programu Sportklub 1. 

 

FOTO: Borut Dvornik

Komentarji