Tekma tedna v 8. krogu na Danskem

Pred nami je 8. krog EHF Lige prvakov. Tekma tedna bo v tem krogu na Danskem.


Prva tekma bo tekma tedna po izboru EHF-a, med Aalborgom in Kielom. Pretekli teden je slavil Kiel z 31:28 in so tako na vrhu skupine A. Razpoloženi so bili Noiklas Ekberg, Hendrik Pekeler in Sander Sagosen so dosegli 20 od skupno 31 golov Kiela. Proti bivšim soigralcem pa ni bil najbolj razpoložen Aalborgov Aron Palmarson, ki je zadel le dvakrat v 7 poskusih. Nedvomno se nam obeta zelo zanimiv obračun.

Druga tekma sledi pri naših sosedih, v Zagrebu, kamor prihaja Meškov Brest. Obe ekipi še čakata na prvo zmago v letošnji sezoni, po remiju v prejšnjem krogu. Brest je brez zmage na zadnjih 9 tekmah, Zagrebov niz je še daljši. Traja že 23 tekem. Zagreb je pri 2 točkah, Brest je pri le eni.

Vodilno moštvo skupine A bo doma pričakalo Elverum. Rokometaši Montpelliera so na vrhu skupine skupaj s Kielom pri 11 točkah. Montpellier na obračun ne odhaja z najbolšo popotnico iz domačega prvenstva, kjer jim nikakor ne steče. Izgubili so proti Chamberyju in zasedajo šele osmo mesto.

Na edini tekmi skupine B se bosta udarila Kielce in Barcelona. Kielce so v prejšnjem krogu postale edina ekipa, ki je zmagala v Barceloni po novembru 2015. Poraz Barçe pa pomeni, da so v letošnji sezoni do sedaj oddali že pet točk. Pred dvobojem v prid Barcelone govori dejstvo, da še niso izgubili tekme na Poljskem. Nedvomno nas čaka še ena izvrstna partija!

Foto: EHF

Komentarji