Tekme za medalje so pred vrati

Danes sta na sporedu polfinalna obračuna in tekma za 5. mesto. V končnici prvenstva so tudi tokrat same stare znanke. Tri skandinavske države in odlična Črna Gora. Od ekip, ki so bile v prvem bobnu, je negativno presenetila le Poljska, ki se ni prebila iz skupine D.  Vse tekme bodo odigrane danes v dvorani Stožice. 


Norvežanke so na poti do polfinala odpravile reprezentance Hrvaške, Švice, Madžarske, Švedske in Slovenije. Izgubile so le zadnjo tekmo proti Danski.

Njihove nasprotnice danes bodo Francozinje. Gre za edino reprezentanco prvenstva, ki še ne pozna poraza. Nadigrale so izbrane vrste Severne Makedonije, Romunije, Nizozemske, Črne Gore, Nemčije in Španije. 

V drugem polfinalu so edine balkanske predstavnice – Črnogorke. V Podgorici niso zabeležile poraza. Bile so boljše od Španije, Nemčije in Poljske. Kasneje so v Skopju izgubile proti Francozinjam, premagale reprezentanco Romunije in ležerno izgubile proti Nizozemkam. 

Balkanke se bodo pomerile z izbrano vrsto Danske. Danke so izgubile le svojo prvo tekmo – v Zlatorogu proti Slovenkam. Po prvi slabši predstavi so zaigrale odločneje in bile boljše na vseh nadaljnjih obračunih. Visoko so nadigrale reprezentanco Srbije in v napeti tekmi bile boljše od svojih sosedinj – Švedinj. V nadaljevalni skupini so premagale še Madžarke, Hrvatice in neporažene Norvežanke.

Za razvrstitev za 5. oziroma 6. mesto bodo odigrale Švedinje in Nizozemke. Rumeno-modre so v Celju bile boljše od Srbije in Slovenije, klonile pa so proti reprezentanci Danske. V Ljubljani so prvo izgubile proti Norvežankam, kasneje pa odpravile Madžarke in Hrvatice. 

Nizozemska reprezentanca je v Skopju zlomila odpor Romunk in Makedonk, ni pa uspela nadigrati francoske izbrane vrste. Kasneje so v nadaljevalni skupini izgubile proti Nemkam, remizirale z reprezentanco Španije in visoko premagale Črnogorke.

Tekma za 5. mesto (15:00) – Švedska : Nizozemska

1. polfinale (17:45) – Danska : Črna Gora

2. polfinale (20:30) – Norveška : Francija 

Komentarji