Točke odšle v Koper in Logatec, v Piranu so si jih razdelili

Zelena skupina 1. ženske rokometne lige je v soboto odigrala tekme 6. kroga. Z boljšim drugim polčasom se je zmage razveselila Zvezda Logatec, obračun med Piranom in Olimpijo se je po drami končal z neodločenim izidom, medtem ko so bile Koprčanke doma zanesljive.


ŽURD KOPER : ŠDRŠ VRHNIKA 31:25 (17:10)
Marič 9 (4), Martič 7 (1); Nusdorfer 5 (3), Gabrovšek, Cankar (3) in Verbič po 4.

Primorke so se razveselile druge zmage v sezoni. Korak pred tekmicami so bile skozi celotno tekmo, čeprav so jim te v prvem polčasu še vztrajno sledile. Vanja Marič, z devetimi zadetki najboljša koprska strelka, je v 10. minuti svojo ekipo popeljala do vodstva s 4:1, v 21. minuti pa je prednost prvič poskočila na štiri zadetke (11:7). Vrhničanke so za tem nekoliko strnile svoje vrste, do 25. minute prepolovile svoj zaostanek (10:12), nato pa znova popustile. Gostiteljice so to izkoristile, do odhoda na glavni odmor pripravile niz 5:0 in si tako priigrale novo najvišjo prednost (17:10). Po vrnitvi na igrišče so uspešno zadrževale prednost in na koncu slavile zmago.

 

RK SAVA KRANJ : RK ZVEZDA LOGATEC 30:38 (16:15)
Nosan 9, Kuralt in Ožegovič (2) po 4; Simšič 12 (5), Berzelak 7.

Rokometašice z Logatca so v boljšim drugim polčasom vpisale drugo zmago v sezoni. S štirimi točkami so se na lestvici poravnale s tokratnimi tekmicami iz vrst Save Kranja. Enako število točk imata še Koper in Vrhnika. Omenjene ekipe so zvrščene od 3. do 6. mesta zelene skupine. Obračun na Gorenjskem je bil dolgo časa tesno poravnan, pri čemer sta si minimalni vodstvi zagotavljali tako domača kot gostujoča zasedba. Prelomno je bilo obdobje med 39. in 40. minuto, v katerem je na sceno stopila Lea Berzelak. 22-letna srednja zunanja rokometašica je tedaj zadela trikrat zapovrstjo, Zvezdo popeljala do vodstva s 24:21, ki ga s soigralkami nato niso več izpustile iz rok. Zmago so potrdile v 49. minuti, ko so z dvema igralkama več v polju povedle s 30:23. Pri Savi Kranju je bila z devetimi zadetki najboljša Sara Nosan, na drugi strani jih je 12 dosegla Nika Simšič. Berzelakova ji je sledila sedmimi goli.

 

RK PIRAN : RK OLIMPIJA 26:26 (14:13)
Kokotec 7, Hojnik in Trogar po 5; Bukvič 6 (2), Barukčič 5 (1).

Potem ko so rokometašice Pirana nedavno na domačem parketu klonile prvič v sezoni – na dvoboju edinih neporaženih ekip zelene skupine je bila boljša Ljubljana -, so sedaj na istem mestu vpisale še prvi neodločen rezultat. Končnica je bila razburljiva, saj so se Primorke preobratom v zadnji minuti povzpele na gol naskoka, v zadnji minuti pa nato po sedemmetrovki ostale zgolj pri točki. Celotna tekma je bila izjemno izenačena, saj si nobena izmed ekip, ki sta se izmenjavali v vodstvu, ni uspela priigrati več kot dva gola prednosti. Zadnjič sta zasedbi dva gola ločila v 49. minuti, ko je Neža Herodež zadela za vodstvo Olimpije z 21:19. Primorke so tekmice ujele že dve minuti kasneje na 22:22, v 52. minuti pa z golom Anje Mattica povedle s 23:22. Dobre tri minute pred koncem so bile v ospredju znova Ljubljančanke (25:24), v zadnjo minuto pa sta se ekipi podali ob izenačenem rezultatu 25:25. V končnici je za minimalno vodstvo Pirančank poskrbela Nika Hojnik, za izenačenje in delitev točk pa je v izdihljajih tekme s črte sedmih metrov zadela Hana Veber Marton. Pri Piranu je bila na koncu s sedmimi zadetki najboljša Kristina Kokotec, na drugi strani je Tjaša Bukvič zadela šestkrat.

 

 

 

Komentarji