Trebanjci se s Švedske vračajo z remijem

Ekipa RK Trimo Trebnje je z gostovanjem na Švedskem, pri ekipi IFK Kristianstad, začela sezono 2022/2023. Po več kot mesecu dni priprav in kar nekaj odigranih pripravljalnih tekem je bil na sporedu prvi resen obračun, ki bo pokazal učinkovitost treningov. Trebanjci so pred letošnjo sezono predstavili kar nekaj okrepitev, zagotovo tudi z željo po čim daljšem nastopanju v Evropi.


In trebanjski levi so v tekmo vstopili več kot fantastično, saj so v 10. minuti vodili že s šestimi zadetki prednosti (1:7). Igralci Trima so imeli prvi polčas pod nadzorom in tekmecem niso dopustili, da bi resneje ogrozili njihovo prednost. V prvem polčasu so slovenski državni podprvaki igrali predvsem na krilih Gašperja Horvata (šest golov) in Mihajla Radojkovića (štirje zadetki). Prav slednji je v 28. minuti svojo ekipo popeljal do devetih golov prednosti (9:18), kar je bila najvišja prednost Trebanjcev v prvem delu igre. Domači so do odmora zaostanek uspeli nekoliko znižati in tako sta ekipi na odmor odšli ob razliki sedmih zadetkov (12:19).

Na začetku drugega dela igre so Švedi po delnem izidu 4:2 zaostanek znižali na pet golov (16:21). A igralcev Trima to ni zmedlo in so po treh hitrih golih prednost znova povišali na osem (16:24). Sledil pa je nov nalet gostiteljev, ki so se s štirimi zadetki približali prav na toliko golov zaostanka (20:24). Razumljivo je moral po minuti odmora seči strateg Trebnja, Uroš Zorman. A tudi z minuto odmora mu ni uspelo zaustaviti naleta Kristianstanda, ki se je v 46. minuti približal zgolj še na dva zadetka zaostanka (25:27). V zadnjih 10. minut obračuna pa so Švedi vstopili le še z golom zaostanka (28:29). Po nekaj minut igre gol za gol pa so gostitelji prvič na tekmi rezultat uspeli izenačiti 31:31. Do konca tekme smo bili znova priča igri gol za gol. Tekma se je tako končala brez zmagovalca ob izidu 33:33.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najučinkovitejši Markus Olsson, pri Trebanjcih pa je bil z devetimi goli najboljši strelec tekme Gašper Horvat.

KRISTIANSTAD : TRIMO TREBNJE  33:33 (12:19)
Olsson 6, Frend-Ofors in Cederholm po 5; Horvat 9, Radojković 7

FOTO: RK Trimo Trebnje

Komentarji