Trebanjci v drugem polčasu strli odpor Maribora

Za otvoritev 19. kroga Lige NLB so poskrbeli Trebanjci in Mariborčani. Trimo se je v prvem delu tekme nekoliko namučil, nato pa uspel upravičiti veliko vlogo favorita in zanesljivo slaviti.


RK Trimo Trebnje : RK Maribor Branik 30:22 (12:11)
Radojković in Glavaš 5; Sok 6, Budja 5

Gostje iz štajerske prestolnice so nekoliko presenetljivo v 7. minuti povedli s 3:4, nato pa dobro držali stik s Trebanjci. V domačem taboru je bil v fazi napada najbolj razpoložen Mihajlo Radojković, Trimo pa se je v 20. minuti vendarle odlepil na tri gole prednosti (10:7).

Mariborski kapetan Tadej Sok je tik pred odmorom ekipo pripeljal do minimalnega zaostanka (12:11). Drugi polčas so trebanjski levi odprli precej bolje kot prvega. Tekmecu so s štirimi zaporednimi zadetki ušli na pet golov prednosti (16:11). Mariborčani nikakor niso več uspeli znižati zaostanka.

Mirnes Grčo je z obrambo poskrbel, da je Trimo v zadnjih 10 minut obračuna vstopil s prednostjo šestih golov, sicer pa je bil s 6 obrambami 35 % uspešen. Trebanjci so do konca srečanja svojo prednost le še povečali in na koncu povsem zasluženo slavili s 30:22.

Trimo je tako vsaj začasno skočil na vrh lestvice, medtem, ko so Mariborčani še naprej prikovani na dno.

Foto: Zala Gole

Komentarji