Trebanjci z veliko težavami do novih dveh točk

Ekipa MRK Ljubljana je svojo današnjo tekmo odigrala v dvorani na Kodeljevem. Gostila je drugo uvrščeno ekipo RK Trimo Trebnje. Deseto uvrščeni Ljubljančani so v dosedanjem delu sezone že dokazali, da čeprav so novinci v ligi se lahko borijo tudi z veliko bolj renomiranimi tekmeci. Trebanjci pa so v sezono vstopili morda še bolje od pričakovanj, saj so do sedaj poleg Celja še edina neporažena ekipa v ligi.


Po pričakovanjih so v tekmo bolje vstopili gostje iz Trebnjega in v 8. minuti po zadetku Lana Grbiča vodili že z 2:6. Pričakovano je z minuto odmora odreagiral domači trener Bojan Čotar. Kot se je izkazalo je minuta odmora obrodila sadove. Gostitelji so zaigrali odločneje in premagali strah pred nasprotnikom. Tako so z delnim izidom 4:0 v  12. minuti prišli do izenačenja na 6:6. Trebanjci so v tem času naredili nekaj tehničnih napak kar so s pridom izkoristili domačini.  Na obeh straneh sta bila v odlični dnevni formi tudi vratarja Tilen Grudnik (Ljubljana) in Aleksandar Tomić (Trebnje). Ljubljančani so nalet izkoristili in v 16. minuti po zadetku Matica Pangerca povedli z 10:9. Je pa šok za Ljubljančane sledil le dobro minuto pozneje, ko so zaradi naleta v obraz ostali brez Žige Stoparja. A igralcev Ljubljane tudi to ni ustavilo. V 21. minuti jim je Slavko Erak prinesel dva zadetka prednosti (13:11). Prednost so držali vse do 26. minute, ko so gostje ujeli priključek in izenačili na 15:15. Ljubljančani so sicer imeli priložnost, da bi povedli z dvema zadetkoma, a je Gal Cirar prestregel žogo in v zadnji sekundi postavil izid polčasa 17:17.

Tudi drugi polčas so bolje odprli gostje iz Trebnjega. Kljub nekaj nervoznim minutam na obeh straneh v začetku drugega polčasa so si rokometaši Trima v 40. minuti priigrali štiri gole prednosti. To je zopet privedlo domačega stratega Čotarja, da je segel po minuti odmora. Tokrat se ni ponovila zgodba iz prvega polčasa. Favorizirani gostitelji niso pustili domačinom, da bi ponovno pripravili preobrat. Tokrat so brez večjih težav nadzorovali potek srečanja. Prednost gostov je bila skozi večino drugega polčasa pet golov. Za to se lahko zahvalijo tudi vratarju Urhu Brani, ki je v drugem polčasu zbral kar nekaj imenitnih obramb. Ljubljančani pa so v 50. minuti ostali še brez enega igralca. Tokrat je bil izključen Vid Lukman. Trebanjci so v 52. minuti vodili že za sedem zadetkov (24:31), a se gostitelji niso predali. V 57. minuti so namreč prišli le še na tri gole zaostanka. A to je bilo vseeno premalo za goste iz Trebnjega, ki so z veliko težavami osvojili novi dve točki. Končni rezultat je bil 30:32

Pri domačih je bil s sedmimi zadetki najučinkovitejši Peter Šiško, za goste je Gal Cirar dosegel deset golov. Izpostavimo lahko tudi vratarje. Pri Ljubljani je Tilen Grudnik zbral osem obramb, pri Trebanjcih je v drugem polčasu Urh Brana ubranil sedem strelov.

LJUBLJANA : TRIMO TREBNJE 30:32 (17:17)
Šiško 7, Erak 6; Cirar 10, Didovič 5
RK: Stopar 21. minuta, Lukman 50. minuta

Standings provided by SofaScore LiveScore

Foto: MRK Ljubljana

Komentarji