Trebanjci zanesljivo dobili derbi

Članska ekipa Trima Trebnjega je na tretjem letošnjem dolenjskem derbiju proti SVIŠ-u zabeležila zanesljivo zmago z izidom 37:30 (21:15) in še dodatno utrdila prvo mesto na lestvici končnice za obstanek.


Trebanjski rokometaši so tretji dolenjski derbi v letošnji sezoni pričeli nekako v krču, saj jim je nasprotna ekipa preprečevala, da bi si že takoj priigrali določeno višjo prednost. Domačini so do prvega vodstva prišli šele v osmi minuti po golu Klemna Saška, srečanje je stalno zaznamovala igra gol za gol. V nadaljevanju so se Trebanjci končno odlepili od ivanške zasedbe in prednost postopoma stopnjevali. V 12. minuti je znašala že +3 (8:5), kasneje pa se je gibala med dvema in tremi goli. Ob koncu so gostje nekoliko popustili, kar so gostitelji izkoristili in na odmor odšli z vodstvom +6 (21:15).

V drugem delu je bila slika popolnoma enaka. Domača ekipa je suvereno stopnjevala prednost in v 36. minuti vodila že za +8 (24:16), medtem ko Ivančanom ni uspelo znižati zaostanka. Domači trener Benjamin Teraš je do konca ponudil priložnost še vsem ostalim rokometašem, srečanje pa se je končalo z zanesljivo trebanjsko zmago ter rezultatom 37:30.

»Derbi je za nami. Ne glede na rezultat, je bila tekma zelo težka. Hvala navijačem za izjemno podporo in si želimo nadaljevati v takšni formi,« je po tekmi dejal igralec srečanja Klemen Sašek.

V naslednjem krogu se bodo Trebanjci odpravili na gostovanje v Novo mesto, medtem ko Ivančane čaka srečanje z Dolom.

Liga NLB za obstanek, 4. krog:

Petek, 19. aprila, ob 20.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RK SVIŠ Ivančna Gorica 37:30 (21:15)

RK Trimo Trebnje: Hasić, Brana, Urbič; Cvetko 6, Seferović 4, Matic Kotar, Miha Kotar, Marko Kotar 6, Udovič 3, Sašek 5, Majzelj, Bojanić 6, Horžen 1 (1), Grandovec 2, Cirar 4 (1); Trener: Benjamin Teraš.

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Vencelj, Struna, Škorc; Zafran 2, Fink, Grojzdek 4 (2), Tekavčič 1, Hrovat 2, Stopar 5, Matej Košir 3, Pirnat 1, Kutnar 1 (1), Krabonja 1, Zlatnar, Matic Košir 5, Domen Košir 5; Trener: Aleksander Polak.

FOTO: Dominik Pekeč / RK Trimo Trebnje

Komentarji