Tretja reprezentančna okrepitev v vrstah Krim Mercatorja

V Krimovo družino se bo poleg Nine Zulić in Maje Vojnovič v prihodnji sezoni vrnila še ena nekdanja tigrica. Na položaju levega krila bo Dragan Adžić lahko računal na izkušeno Tamaro Mavsar, s katero smo sklenili sodelovanje do leta 2024.


Mavsarjevo bi lahko poimenovali kot otroka Krimove družine, saj je v Ljubljani igrala vse od leta 2001. S strpnim nabiranjem izkušenj v naši rokometni šoli je svoje sanje in sanje marsikatere mlade igralke izpolnila pri vsega 17 letih. V sezoni 2008/2009 je namreč prvič stopila na parket elitne EHF Lige prvakinj in se podpisala pod 11 zadetkov v modrem dresu. S trdim delom si je takrat prigarala tudi kapetanski trak.

Leta 2016 se je izkušena slovenska reprezentantka, ki je državni dres oblekla 90-krat in trenutno zaseda šesto mesto na večni lestvici strelk naše izbrane vrste, prvič podala na tuje. Pot jo je vodila v makedonsko Skopje, kjer je eno sezono branila barve Vardarja. Preden je zaradi materinstva prekinila svojo športno kariero je še tri leta preživela med tigricami, kamor se bo zdaj 32-letna Mavsarjeva preselila iz madžarskega Siófoka, kjer je igrala zadnjo sezono. S soigralkami je evropsko pot končala v četrtfinalu Lige Evropa, odlično formo po vrnitvi na parket pa potrjuje tudi njena statistika. V evropski ligi je z 59 zadetki na petem mestu strelk, v madžarskem državnem prvenstvu pa je še dve mesti višje.

Tamara Mavsar, okrepitev RK Krim Mercator: “Vesela sem, da se vračam domov! Mislim, da je za mano res uspešna sezona. Pripravljena sem dobro in mislim oziroma si želim, da ponovno zaigram v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Cilji kluba so visoki, upam pa, da jih bomo s trdim delom tudi izpolnili. Sistem igre mi je poznan, tako da se res že veselim igranja pred domačimi navijači!”

Komentarji