Tretji dan EP: Islandci šokirali rokometno javnost

Tretji dan evropskega prvenstva je znova postregel z odličnimi spektakli. Najbolj zanimiva tekma se je obetala v skupini C med Španijo in Nemčijo, kjer so kratko potegnili Nemci. Po porazu Francije nad Portugalsko pa je šok doživela tudi danska reprezentanca, ki je klonila proti Islandiji.


Skupina A

Včerajšnje dogajanje v skupini A se je končalo z zanesljivo zmago Hrvatov nad Belorusi (31 : 23), Črnogorci pa so proti reprezentanci Srbije dosegli zgodovinsko zmago (22 : 21). Srbi so tako doživeli že drugi zaporedni poraz, uvrstitev v drugi del tekmovanja pa je za njih že praktično nemogoč.


 

Skupina C

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem rednega dela prvenstva med Nemčijo in Španijo je bila odigrana včeraj v skupini C. Španci so šokirali in povsem nadigrali Nemce, ki so tako prevzeli drugo mesto (33 : 26). Nizozemci so z odlično predstavo premagali Latvijce (32 : 24).


 

Skupina E

Prvovrstno presenečenje prvenstva so včeraj pripravili Islandci. Z odlično predstavo so na kolena spravili aktualne svetovne in olimpijske prvake Dance (31 : 30), ki bodo prvo zmago na prvenstvu iskali jutri proti Madžarom. Napeta tekma med Madžari in Rusi se je na koncu končala z zmago Madžarske (26 : 25).

Komentarji