Tretji zaporedni poraz Ormožanov

Po dveh zaporednih porazih v domači dvorani so se Ormožani tokrat odpravili na gostovanje v Dobovo. Ormožani so si vsekakor želeli zmage, saj so samo sezono dolično začeli, potem pa se je začelo lomiti. Na drugi strani pa Dobovčani na krilih svojih vestih navijačev White Stars-ev, beležijo zmage eno za drugo. Jim tudi tokrat prednost domačega terena napoveduje zmago?


Tekmo v Dobovi so nekoliko bolše začeli domači rokometaši, ampak so jim Ormožani uspešno sledili. Dobovčanom je že v 3.minuti tekme, ob zadetku Matevža Kunsta, uspelo povesti za 2 zadetka, 2 : 0. Vendar pa Ormožani niso dolgo dopustili te prednosti in že v 8.minuti rezultat izenačili. Za 4 : 4 je zadel Frano Vujović. Izenačena igra se je nadaljevala vse do 27.minute tekme, ko so gostje, ob zadetku Roka Žurana, prvič tudi povedli, 13 : 14. V 28.minuti tekme pa si je zaradi nešportnega prekrška rdeči karton prislužil Boris Jazbec. Takrat so gostje prevzeli vajeti v svoje roke in na odmor odšli s prednostjo 2 zadetkov, 13 : 15.

Drugi polčas so odlično odprli gostujoči rokometaši, ampak se Dobovčani niso predali. Odlični strateški napotki domačega stratega Aleksnadra Markla, so po odmoru Dobovčanom dali nov zagon. V obrambi so nastopili agresivno, nekaj izgubljenih žog v samem napadu pa so hitro nadoknadili. Na igrišču so popolnoma zagospodarili domači rokometaši. Uspešno so držali prednost zadetka ali dveh ter ormoškim vinarjem povzročali kar nekaj preglavic. Ormožani so se Dobovčanom uspeli približati in izenačiti v zadnji minuti tekme, ko je za 30 : 30 zadel David Bogadi. Ampak so Dobovčani hitro vrnili in ob izteku tekmovalnega časa, z igralcem manj, ob zadetku Marka Sintiča, ponovno slavili. Končni rezultat v Dobovi je bil 31 : 30.

Pri domačih je bil z 8 zadetki najbolj natančen Lucian Bura, dobovsko mrežo pa je kar 9-krat zatresel Bojan Čudič.

Rokometaše zdaj čaka krajši reprezentančni odmor, vendar pa bodo Dobovčani v torek, 23.10., odigrali prestavljeno pokalno tekmo proti RD Riko Ribnici, nato pa se odpravljajo na gostovanje k novomeški Krki. Ormožani pa bodo v domači dvorani gostili RD Koper.

 

MRD Dobova : RK Jeruzalem Ormož 31 : 30 (13 : 15)

MRD Dobova: Dular, Markušić 6(1), Rožman, Leben, Kučič 1, Polutnik, Bura 8, Majić 2, Jazbec, Zavodnik 4, Krnc, Šušnjara, Kunst 2, Sintič 5(1), Hotko 1, Novak 2

Trener: Aleksander Markl

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 2(2)

RK Jeruzalem Ormož: Šulek, Bogadi 6, Šoštarič 1, Čudič 9(2), Žuran 5, Horvat, Škrinjar, Kocbek 3, Balent, Niedorfer, Kosi, Ozmec, Vujović 6, Ciglar

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 2(3)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: MRD Dobova

Komentarji