Trimo evropsko sezono pričel z zmago

Rokometaši Trima Trebnje so na uvodni tekmi 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo uspešno prestali preizkus v Lizboni. Varovanci Uroša Zormana so na Portugalskem z 28:23 premagali domači Belenenses in odlično formo iz prijatelskih obračunov prenesli na evropsko raven.


Po več kot desetih letih so Trebanjci okusili slast zmage na evropski ravni. Igralci Trebnjega so prvi del naloge odlično opravili, dobro igro na prvi tekmi pa bodo morali potrditi na povratnem obračunu, 5. septembra v Trebnjem. Najboljši strelec Trebnjega v Lizboni je bil Gal Cirar, ki je bil uspešen 8-krat.

Slovenija ima tako v letošnji sezoni evropskih klubskih tekmovanj tri predstavnike. V elitni Ligi prvakov bodo znova nastopali državni prvaki iz Celja, ki bodo svojo prvo tekmo v skupinskem delu tega tekmovanju odigrali predvidoma 16. septembra z danskim Aalborgom. Velenjčani, ki nastopajo v evropskem pokalu (nekdanjem pokalu Challenge), bodo svoje nasprotnike v drugem krogu dobili po žrebu, ki bo 1. septembra na Dunaju. Ose bodo prvo tekmo odigrali 14. ali 15., povratno pa 21. ali 22. novembra.

EHF LIGA, 1. KROG KVALIFIKACIJ (PRVA TEKMA):
Sobota, 29. avgusta, ob 19.00 (po slovenskem času):
CF OS Belenenses – RK Trimo Trebnje 23:28

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji