Trimo s čudovito zmago v skupinski del lige EHF!

Rokometaši Trima iz Trebnjega so si z izjemno zmago v proti madžarskemu Balatonfurediju zagotovili skupinski del Lige EHF.


Najpomembnejših dvoboj letošnje sezone so Trebanjci začeli zagriženo. Razpoložen je bil predvsem Dino Hamidović, ki v uvodnih minutah ni znal zapraviti priložnosti. Trimo je blestel v protinapadih in po zadnjem izenačenju Madžarov na 6:6 uspel pobegniti na 4 zadetke prednosti. To so gostje do konca polčasa le za odtenek ublažili, slovenski favoriti pa so na odmor odšli z vodstvom 13:10.

V uvodu drugega polčasa je odgovornost pri Balatonfürediju na svoje rame prevzel Laszlo Kemeny.  S štirimi zaporednimi goli je svoji ekipi še enkrat več priboril izenačenje in Trebanjce postavil pred dejstvo, da tekma še zdaleč ni odločena. V odgovor so domači rokometaši po starem receptu vodstvo znova prevzeli z dvema uspešnima protinapadoma, a Madžari niso popuščali. Po zgrešeni sedmemmetrovki in izključitvi Uroša Udovića , so gostje le prvič povedli (18:19).

Po zaslugi številnih lepih, a neizkoriščenih priložnosti ter manjši učinkovitosti vratarja domačih, so rokometaši Balatonfüredija uspešno zadrževali minimalno prednost. Gregor potočnik je nato po vnovični zgrešeni sedemmetrovki požrtvovalno skočil za svojo žogo in izenačil na 21:21, medtem ko je bil na drugi strani z razdalje nezgrešljiv Dejan Malinović.

V 28. minuti je bil pri Trimu izključen še Leon Rašo in slovensko moštvo je bilo  obsojeno, da zadnji dve minuti srečanja odigra z igralcem manj. Na njihovo srečo se je v naslednjem napadu Gal Cirar hrabro vrgel v šestmeterski prostor in izsilil sedemmetrovko. To je 25-letnik z revolveraško natančnostjo izkoristil in Trimo je do zmage ločila le še uspešna obramba. Madžari so živčno odigrali svoj ključen napad, vrgli žogo v avt, Trebanjci pa so po čudoviti borbi zasluženo začeli proslavljati ligo EHF.

 

Photo: RK Trimo Trebnje

Komentarji