Trimo se krepi: v novo sezono s srbskim prvakom in mladim slovenskim upom

V RK Trimo Trebnje se pospešeno pripravljajo na začetek sezone. Klubske pisarne ne stojijo, v njih se dogaja kar precej. Na položaju krožnega napadalca bosta Trebanjce okrepila Lan Grbić in Vladimir Bojanić.


Na položaju krožnega napadalca je po odhodu Kristjana Horžena v RK Celje Pivovarna Laško in Domna Sikoška Pelka v avstrijski Bruck zazevala velika luknja, ki so je Trebanjci sedaj zapolnili.

Lan Grbić je kadetski reprezentant, ki se ravnokar mudi na pripravah omenjene reprezentance. Mladi slovenski up, rojen leta 2000, prihaja iz Ljubljane. Do sedaj je igral za ljubljansko Krim-Olimpijo (klub se je preimenoval v MRK Ljubljana), kjer je redno igral v 1. mladinski ligi, preteklo sezono pa je bil standarden igralec članske ekipe, ki je sicer izpadla iz 1. B lige. 

Grbić je za naš portal o prestopu povedal: “V novem klubu pričakujem predvsem individualni napredek hkrati pa tudi nove izkušnje iz 1. DRL. Kratkoročno želim čimbolj prevzeti vodilno vlogo v Trimu, kasneje pa zaigrati tudi v večjem in v Evropi bolj influenčnem klubu.”

Bojanić prihaja v Trebnje iz srbskega kluba RK Vojvodina, s katerim je osvojil naslov državnih prvakov. Je zelo visok in robusten igralec – v višino meri kar 204 cm. Poleg srbskega državnega naslova pa se lahko pohvali tudi z izkušnjami iz SEHA lige.

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: RK Trimo Trebnje

Komentarji