Trimo še z upanji na prvo mesto

V dvorani OŠ Trebnje je tamkajšnji Trimo na zadnji domači tekmi sezone gostil ekipo RK Slovenj Gradec 2011. Trebanjci se še borijo tudi za končni naslov, a jih čaka izjemno težka naloga po drugi strani pa bi morali Celjani na eni izmed zadnjih dveh tekem izgubiti. Na drugi strani pa se Korošci borijo za končno tretje mesto. Troboj med Loko, Slovenj Gradcem in Ribnico. Ekipe namreč loči zgolj ena točk.


Po izenačenem začetku tekme so po dobrih 10. minutah igre domačini stopili na plin in so si do 15. minute priigrali prednost štirih golov (9:5). Tako je moral po minuti odmora seči gostujoči strateg Ivan Vajdl. S tem mu je uspelo zaustaviti nalet domačih. Do 27. minute sta ekipi igrali igro gol za gol nato pa so Trebanjci po delnem izidu 3:0 prišli do sedmih zadetkov prednosti (16:9). In s tem rezultatom se je končal tudi prvi polčas obračuna.

Igralci Trima so z visokim tempom nadaljevali tudi na začetku drugega polčasa in v 34. minuti povedli z dvomestno prednostjo (19:9). Rokometaši Slovenj Gradca so nato skozi večji del drugega polčasa nižali zaostanek, a jim vse do zadnjih 10. minut to ni najbolje uspevalo. Nato pa so polčasi zaostanek začeli nižati in se v 55. minuti približali na štiri gole zaostanka (28:24). To je bilo tudi največ kar je Korošcem uspelo. Trebanjci so z dvema goloma prišli do šestih golov prednosti (30:24). Do konca tekme so se gostje znova približali na štiri gole zaostanka. Tekma se je tako končala z rezultatom 32:28 v prid Trebanjcem.

Pri domačih je bil s sedmimi zadetki najučinkovitejši Lovro Višček, pri gostih pa je z desetimi goli izstopal Uroš Štumpfl.

TRIMO TREBNJE : RK SLOVENJ GRADEC 2011  32:28 (16:9)
Višček 7, Potočnik 4;  Štumpfl 10, Šol 6

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Dominik Pekeč / RK Trimo Trebnje

Komentarji