Trimu derbi za vrh, Slovan z zmago otvoril “pomlad”

Zaključen je prvi pomladanski krog Lige NLB. Videli smo kar nekaj dobrih in atraktivnih predstav, tako da si lahko nadejamo izjemne borbe za prvaka in za obstanek.


Nadaljevanje tekmovanja sta odprla Koper in Ljubljana. Primorci so zanesljivo ugnali oslabljene Ljubljančane, ki so v Bonifiko prišli brez enega izmed njihovih stabrov napada in obrembe Luna Ključanina. 

Trimo je v tekmi za vrh premagal Celjane, čeprav je vmes že kazalo na zmago Štajercev, a so Dolenjci z delnim izidom 6:0 strli aktualne državne prvake, ki zdaj niso več odvisno samo od svojih predstav. Potrpežljivo morajo čakati na “kiks” Zormanovih fantov, da se lahko približajo boju za sam vrh lestvice.

Tekma med Loko in Krko je postregla z izjemno napetim zaključkom. Na koncu so se zmage veselili domačini z Gorenjske, čeprav so šli na odmor s 4 zadetki zaostanka. 

Škofljica je gostila trenutno drugouvrščeno Gorenje, ki pa je pokazalo premoč in na koncu slavilo z 11 zadetki prednosti.

Tudi Ormož je premagal Dobovo z 11 zadetki razlike. Na domačem terenu so Prleki strli odpor gostov v drugem delu igre, saj je bil rezultat prvega polčsa 16:13. 

V polni dvorani OŠ Stična so rokometaši SVIŠ-a gostili Ribnico, a so domači gledalci tribune zapustili sklonjenih glav. Na “dolenjskem derbiju” so domači potiho pričakovali kakšno točko ali dve, a so bili “suhorobarji” pretrd oreh.

V nedeljo sta na igrišče na Kodeljevem stopila še ljubljanski Slovan in Slovenj Gradec. Izjemno napeto srečanje, kjer je Slovan sicer vodil večino časa, je na koncu vendarle pripadlo domačinom, ki so bili boljši z rezultatom 30:29.

Komentarji