Trojica zapušča Izolo

Zaradi spleta okoliščin, natančneje pandemije in posledično predčasno zaključene sezone v Ligi NLB 2019/2020 je “usoda” določila, da bo Izola tudi v prihodnji sezoni član prvoligaške elite. V strokovnem štabu obalnega kluba so že zavihali rokave in zavzeto pričeli z iskanjem novih moči za novo sezono, medtem pa so se v klubu že zahvalili trem igralcem.


Če se je v času pandemije domnevalo, da bodo nekateri igralci članske ekipe predčasno ostali brez pogodb, se je scenarij tudi uresničil. Jamin HušićIlija Petrović in Spasoje Gačević so že bivši igralci aktualnega prvoligaša, toda pričakovati je, da bo izolska zasedba še do pričetka nove tekmovalne sezone dodatno spremenila igralski kader. Pod streho športne dvorane na Kraški v tem času potekajo pogovori z morebitnimi novimi okrepitvami, a vse kaže, da bo prečrtanim igralcem sledilo še nekaj starih obrazov.

Gačević, ki je iz Srbije prišel kot pomembna okrepitev in sezono zaključil kot najboljši strelec izolskega moštva s 67 zadetki, je slovo od Izole, sicer že stacioniran v Srbiji, pospremil z naslednjimi besedami: “Veliko mi pomeni, da sem sezono preživel v Izoli, ki mi bo vselej ostala v zelo lepem spominu. Najprej bi se rad zahvalil soigralcem za izjemno lepe trenutke in zelo korekten ter prijateljski odnos. Posebna zahvala gre tudi trenerju Frediju Radojkoviču, izjemnemu strokovnjaku, pri čemer sem zelo užival v njegovih treningih. Seveda, strokovni štab in uprava so bili tudi zelo korektni. Tokrat pa bi predvsem rad izpostavil naše navijače Ribare, ki so absolutno najboljši navijači v Sloveniji. Vlagali so ogromno energije, naboja in nas navduševali. V času bivanja v Izoli sem stkal kar nekaj novih prijateljstev in želim si jih nadalje ohraniti.

Izola kot mesto je čudovita lokacija, tu sem preživel čudovit del življenja. Še enrat več, hvala soigralcem, trenerju, upravi in seveda, navijačem. Forza Izola in upam, da se vidimo čim prej,” je povedal Spasoje Gačević.

Na drugi strani je Ilija Petrović skupaj z Gačevićem tvoril novopečeni dvojec v sezoni 2019/2020. Tudi Ilija, ki ga že obkroža nekaj novih potencialnih delodajalcev, ni ostal redkobeseden: “Veliko lepih spominov hranim od povratka v Srbijo. Druženje s soigralci, odmevno in zgodovinsko zmago proti velikanu Gorenju iz Velenja in seveda, fantastičnim navijačem – Ribarom. Izola kot mesto je zelo lep kraj in svetujem vsem, da jo obiščejo, saj je prijazno mesto, pravšnje za uživanje. Gledalcem sporočam, da naj bodo še dalje osmi igralec in naj še dalje v velikem številu spodbujajo Izolo, saj so res nekaj posebnega.”

Kot tretji, se je po drugi zaporedni sezoni poslovil še Jasmin Hušić, vratar, ki je na kar nekaj tekmah resno opozoril nase in se v svoji krstni sezoni v modro belem dresu uvrstil v Ligo NLB.

FOTO IN VIR: RD BUTAN PLIN IZOLA

Komentarji