Učinkovite Norvežanke preko Rusije v polfinale

Norvežanke v polfinale svetovnega prvenstva

Norvežanke so si zagotovile že svoje četrto zaporedno polfinale in sedmo v zadnjih osmih izvedbah svetovnega prvenstva. Tokrat so padle Rusinje v dvoboju dveh najpogosteje okronanih reprezentanc v zgodovini.


Prejeti devetnajst golov v polfinalni tekmi je že skoraj sinonim za izpad iz tekmovanja, a vse ni bilo odvisno le od tega. Norvežanke so v prvih tridesetih minutah dobesedno letele po igrišču in z avtomatsko učinkovitostjo napovedale težko tekmo. Med četrto in peto minuto so dosegle hitre štiri gole in Rusinjam niso pustile do lepega meta. V prvem polčasu so zadevale s kar 83-odstotno učinkovitostjo in kar 14 od 19 golov je bilo plod asistence. Nasproti jim je stala mlada ruska reprezentanca, ki je vidno potrebovala napotke trenerke in njene ekipe, a kaj ko je bil norveški stroj tako dobro naoljen.

Na začetku drugega polčasa so Norvežanke v osmih minutah zadele le dvakrat in zdelo se je, da se bo tekma zapletla in celo obrnila. A temu ni bilo tako, saj je trener Hergeirsson to hitro zaznal in zahteval minuto odmora. Sledil je delni izid 4-0 v korist norveške reprezentance in vodstvo s 26:20. Rusinje so poskušale in z delnim izidom 6-2 zmanjšale zaostanek na pet golov pri rezultatu 30:25, a ni bilo dovolj. Norveška je slavila z rezultatom 34:28 in se uvrstila v polfinale.

Rusinje bodo na koncu uvrščene na osmo mesto zaradi manjšega števila osvojenih točk v uvodnem delu prvenstva. To bo njihov najslabši rezultat na svetovnih prvenstvih po letu 1999, ko so bile dvanajste.

Končni rezultat – Norveška : Rusija – 34:28 (19:15)

Komentarji