Umrl je dolgoletni predsednik slovenjgraškega rokometnega kluba

Iz Slovenj Gradca prihajajo žalostne novice o smrti 72-letnega Jožeta Kozmusa, dolgoletnega predsednika RK Prevent, kot se je včasih imenoval Rokometni klub Slovenj Gradec.


Kozmus je dolga leta deloval na čelu gospodarskega giganta Preventa, ki je posodil ime tudi slovenjgraškemu rokometnemu klubu. Kot direktor Preventa je deloval med letoma 1980 in 2007, na čelo rokometnega kluba, ki ga je Prevent sponzoriral pa je bil v letih 1994-2007. V Preventovih časih je slovenjgraški rokometni klub dosegal svoje najboljše rezultate, na prelomu stoletja so trikrat uvrstili drugo mesto v državnem prvenstvu. leta 2000 pa je Slovenj Gradec prišel celo do polfinala pokala EHF.  Kozmus je bil med najzaslužnejšimi za omenjene uspehe, ki je skrbel, da sta podjetje in klub složno rasla. 

Zelo lepe spomine na Kozmusa ima tudi Nenad Maksić, legenda slovenjgraškega rokometa: “Zelo mi je žal, da se ne bova več videla,” je rekel Maksić, ki prvi avgustovski dan 2023 začenja svoje drugo, tokrat trenersko poslanstvo v Slovenj Gradcu. “Meni je bilo všeč veliko Kozmusovih lastnosti. Spomnim se tudi, ko je nekoč rekel, da se vse velike stvari začnejo ali rojevajo v torek. Je že imel takšne izkušnje. Vedno je bil pozitivno naravnan, kot človek, kot predsednik kluba, tudi kot prvi človek družbe Prevent. Zanj je bilo pomembno, da se je vse v klubu moralo zgoditi na igrišču.Poleg delovanja v Slovenj Gradcu je bil Kozmus nekaj časa tudi član RZS. V predsedstvu zveze je takrat sedel skupaj z Zoranom Jankovićem in Tonetom Turnškom.

Portal Rokomet.net se Jožetu Kozmusu zahvaljuje za vse kar je naredil v slovenjgraškem in slovenskem rokometu in njegovi družini, ter bližnjim izreka iskreno sožalje. 

Komentarji