URADNO: Miha Žvižej bo menjal klub

“Slovenski viking” Miha Žvižej bo naslednje poletje menjal klub. Mlajši od bratov Žvižej se bo v poletju 2022 pridružil danski ekipi TTH Holstebro, kar so potrdili tudi na uradni klubski spletni strani.


33-letni Celjan je od leta 2017 član danskega prvoligaša Ribe-Esbjerg. Žvižej je v letošnji sezoni z danskim klubom osvojil 9. mesto v danski rokometni eliti. Od sezone 2022/2023 bo tako slovenski krožni napadalec zaigral za novi klub TT Holstebro, ki je letos osvojil tretje mesto v danskem državnem prvenstvu.

Miha Žvižej je v preteklosti že nastopal za Gorenje Velenje, Bjerringbro-Silkeborg, Toulouse in Montpellier. Za reprezentanco je zbral 102 nastopov in dosegel 222 golov.

“Sploh ni bila težka odločitev. TTH Holstebro je odličen klub, za katerega sem si res želel igrati. V njem je vse tako, kot mora biti, igra v evropski ligi, njegove ambicije pa so me zelo privlačile. Po petih minutah pogovora sem bil pripravljen podpisati pogodbo,” je povedal Žvižej ob podpisu pogodbe z danskim klubom TTH Holstebro.

Komentarji