Uroš Bregar na klopi Srbije: “Verjamem da lahko posežemo visoko”

Prejšnji teden je v javnost odjeknila novica o odstopu Uroša Bregarja z mesta selektorja ženske reprezentance Slovenije. Bregarja je na klopi Slovenije nasledil črnogorski strokovnjak Dragan Adžić, Uroš Bregar pa je prevzel izbrano vrsto Srbije.


“Počaščen sem bil povabila s strani Rokometne zveze Srbije. Po toliko letih je bila težka odločitev končati mandat v slovenski reprezentanci. Mislim, da je bilo čas za spremembe, za nekaj nove energije, ki jo igralke potrebujejo. Za sprejem ponudbe v Srbiji so prevladali različni razlogi. Verjamem, da lahko skupaj s strokovnim štabom in igralkami dosežemo odličen rezultat,” so bile prve besede Uroša Bregarja po prevzemu ženske reprezenetance Srbije.

“Zelo spoštujem srbski šport in vse, kar so počeli kot športna nacija. Prepričan sem, da lahko z resnim delom reprezentanco dvignemo na višjo raven. Kar zadeva reprezentantke, ki prihajajo na Krim, smo iskali dekleta, ki imajo značaj in že imajo neko povezavo s Krimom. Andrea Lekić, Dragana Cvijić in Katarina Krpež Šlezak se vračajo v klub, kjer so že igrale. Sanjo Radosavljević spremljam že dolgo, všeč mi je kot igralka in vesel sem, da bomo sodelovali. Jovana Risović ima za sabo vrhunsko sezono in zadovoljen sem, da bo tudi prihodnjo sezono ostala na Krimu,” se je “Bregi” dotaknil igralk v srbski reprezentanci, ki bodo v naslednji sezoni branile barve RK Krim Mercator.

Komentarji