Uroš Bregar: “Primanjkuje nam večje število kakovostnih igralk”

Slovenske rokometašice so svetovno prvenstvo na Japonskem končale z zmago nad tekmicami iz Konga in tako osvojile končno 19. mesto. Tokrat so se Slovenke borile do zadnjih minut, saj jo jim bile tekmice tik za petami. Na koncu se je vse izšlo v prid Slovenkam, ki so svojo zadnjo tekmo dobile s 29:27. 


“Na tem svetovnem prvenstvu se je videlo, da nam primanjkuje večje število kakovostnih igralk. Izkazalo se je, da lahko na začetku tekmovanja kažemo dobre predstave, potem pa nam moči kopnijo. Proti Kongu smo nastopili brez Ane Gros, Nine Žabjek, Aneje Beganović in Polone Barič, ki so sicer pomembni členi naše ekipe,”  je po končanem obračunu povedal slovenski selektor.

“Pohvalil bi ostala dekleta, ki so se borila vse do konca. Izredno sem vesel, da smo obračun z manj atraktivnim Kongom dobili. Že v marcu nas čakata dve zahtevni kvalifikacijski tekmi z Nemčijo za nastop na evropskem prvenstvu, nato pa še obračuna s Kosovom in Belorusijo. Naslednji cilj je, da se ženska reprezentanca uvrsti na evropsko prvenstvo,” je še dodal Uroš Bregar.

FOTO: RK KRIM MERCATOR

Komentarji