Uroš Šerbec se spogleduje z novimi izzivi

SC Ferlach je nedavno na svoji uradni klubski spletni strani objavil novico o menjavi glavnega trenerja avstrijskega prvoligaša. Zdajšnji trener Ferlacha Uroš Šerbec se tako v naslednji sezoni poslavlja od Avstrjcev. V klubu je preživel eno sezono in osvojil šesto mesto v avstrijski prvi ligi.


Ob menjavi trenerja v Ferlachu smo kontaktirali gospoda Uroša Šerbca, ki nam je v kratkem pogovoru povedal, kaj je bil glavni razlog za razhod: “S klubom sem imel podpisano pogodbo za samo eno leto. Klub se je tako odločil in dal prednost dolgoletnemu pomočniku prve ekipe Miru Barišiću. Med klubom ni bilo konfliktov in sporazumno smo se razšli,” je uvodoma dejal Šerbec.

A kljub razhodu je slovenski trener še izrazil željo po tem, da v klubu še ostane naprej: “Sam sem izrazil željo, da bi še rad nadaljeval v klubu. Razlog za to je tudi veliko število poškodb v letošnji sezoni, kar mi je preprečilo, da bi imel na razpolago ekipo, ki bi lahko posegla še kakšno stopnjo višje,” je dodal Šerbec.

Šerbca smo nato povprašali tudi o tem, kje bo nadaljeval svojo trenersko kariero, a je bil pri odgovarjanju zelo skrivnosten: “Zaenkrat še ne vem nič. Ponuja se nekaj opcij tako v Sloveniji, kot tudi v tujini. Potekajo pogovori, a zaenkrat še nič konkretnega. Veliko raje bi videl, da bi trenersko vlogo opravljal v Sloveniji, že zaradi same bližine doma. Odprtih je nekaj opcij, bomo videli kako bo.”

Ob koncu smo zdaj že nekdanjega trenerja avstrijskega Ferlacha še povprašali po mnenju o razpletu v slovenskem državnem prvenstvu: “Večji del sezone je bilo Celje superiorno. V zaključku pa so jih pestile poškodbe, kar je tudi velik razlog za to kar se je zgodilo na koncu. Na drugi strani smo spremljali prav obratno sliko pri Velenjčanih, ki so v sezono stopili malce slabše in nato vedno bolj stopnjevali svojo formo. Na koncu je bilo to dovolj za osvojitev državnega naslova za kar jim čestitam,” je zaključil Šerbec.

Uradnih informacij o usodi Uroša Šerbca tako še ni, več pa bo znano kmalu.

FOTO: SC Ferlach Facebook

Komentarji