Uroš Štumpfl: “Mislim, da je delitev točk v Škofji Loki zaslužena”

S tekmo med RD Urbanscape Loka in RK Slovenj Gradec se je zaključil 9. krog Lige NLB. Na izjemno izenačeni in zanimivi tekmi zmagovalca nismo videli. Oba polčasa so bolje odprli gostje. Razlika je bila le v tem, da so v prvem delu igre ritem narekovali Ločani, v drugem pa Slovenjgradčani. Delitev točk je tako verjetno najbolj pošten izplen za obe ekipi. Tekma se je končala z rezultatom 27:27.


Jan Križaj, rokometaš RD Urbanscape Loka:
“Kaj naj rečem, zelo zahtevna tekma. Vedeli smo, da nas bodo tekmeci kaznovali s hitrimi nasprotnimi napadi. Nismo se držali navodil trenerja, predvsem v obrambi nismo bili pravi. Naredili smo preveč napak, ki jih moramo do naslednjič popraviti. Na koncu smo iztržili točko, za kar smo veseli. Lahko bi osvojili dve točki, a to je šport, ki traja do zadnjega piska.”

Uroš Štumpfl, rokometaš RK Slovenj Gradec:
“Mislim, da je delitev točk v Škofji Loki zaslužena, čeprav smo prišli po zmago. Vedeli smo, da smo boljši, čeprav tega nismo pokazali na parketu. Zavedamo se, da imajo tekmeci kakovostne rokometaše, kakovostno ekipo, ki igra hiter rokomet. Mislim, da bodo v tej sezoni še marsikoga presenetili. Če se vrnem nazaj na tekmo … Dobro smo začeli in povedli s 3:0. Naredili smo preveč tehničnih napak in sami smo krivi, da je rezultat neodločen. Enostavno si tega ne bi smeli privoščiti.”

Ločani v naslednjem krogu odhajajo na gostovanje v Novo mesto kjer se bodo pomerili s Krko, Slovenjgradčani pa bodo na domačem parketu gostili ekipo SVIŠa.

FOTO: RD Urbanscape Loka

Komentarji