Uroš Zorman bo POMOČNIK VUJOTA v reprezentanci!

Vodstvo slovenske rokometne reprezentance se je odločilo, da okrepi strokovni štab pred nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2020 – v njem bo odslej tudi Uroš Zorman, ki bo opravljal vlogo pomočnika selektorja.


Glavni kratkoročni cilj izbrane vrste ostaja enak, to je uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu, prav tako prihodnje leto. Prvič se bo reprezentanci pridružil aprila, ko sta na sporedu kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2020. Prva tekma bo na sporedu 11. aprila v Almereju na Nizozemskem, povratna tekma pa 14. aprila v Zlatorogu v Celju. 

POVEZAVA DO VSTOPNIC ZA TEKMO Z NIZOZEMSKO

Uroš Zorman je bil sicer dolgoletni član slovenske reprezentance, za katero je zbral 225 nastopov in dosegel 523 zadetkov. Največji reprezentančni uspeh je doživel leta 2004, ko je na domačem evropskem prvenstvu osvojil srebrno medaljo. Uspehov mu ni manjkalo tudi na klubski ravni. Leta 2004 je spisal šampionsko zgodbo s Celjem Pivovarno Laško in osvojil ligo prvakov, enak uspeh pa nato ponovil še s španskim Ciudad Realom v letih 2008 in 2009 ter s Kielcami leta 2016. Na poljskem je sicer odigral sedem sezon in se lani poslovil od igralske kariere. Trenutno opravlja delo pomočnika trenerja pri poljskem prvaku.

Komentarji