V Celje prihaja hrvaški reprezentant

Celjani so pred začetkom drugega dela državnega prvenstva sporočili novico o novi okrepitvi. Gre za mladega hrvaškega mladinskega reprezentanta Anteja Ivankovića, ki se bo ob začetku naslednje sezone v Celje preselil iz hrvaške RK Dubrave.


Ante Ivanković je 20-letni, levi zunanji igralec RK Dubrava iz Hrvaške, hkrati pa član mlajših reprezentanc naše južne sosede, trenutno mladinske izbrane vrste, pred tem pa tudi kadetske in član ekipe olimpijske mladine. Zadnje tri sezone se je z RK Dubravo že preizkusil tudi na evropskem prizorišču, kjer je sicer vedno izpadel že v kvalifikacijskem delu, a s svojimi nastopi, kljub mladosti, izstopal. Celjski klub, kjer je bil v minuli sezoni že na preizkusu, je z njim podpisal triletno pogodbo o sodelovanju, zadnja dva dni pa je prav tako preživel v Celju, opravil obvezne preglede in testiranja ter dobil navodila za delo, da se bo ob začetku sezone ekipi priključil kar najbolje pripravljen.

Osebni podatki:

Ime in priimek: Ante Ivanković
Rojstni datum: 15. 8. 2000
Kraj rojstva: Dubrava
Višina/teža: 195 / 93
Igralno mesto: Levi zunanji
Dosedanji klubi: RK Dubrava (CRO)

Ante Ivanković o prihodu v Celje: “Celje je velik klub in tako zame velik izziv. Vesel sem, da bom postal del tega kolektiva, mlade ekipe, to okolje pa je zelo znano po izjemnem razvoju mladih igralcev. Ima tradicijo, izjemne navijače in se nenehno razvija. Tako sem prepričan, da je to pravo okolje zame in da bom lahko tudi sam pripomogel k uspehom ekipe. Vem, da se bom dobro prilagodil in hitro vklopil v ekipo iz katere poznam kar nekaj fantov, tako, da verjamem, da tu ne bo težav, prav vsi mi namreč opisujejo odlično vzdušje in delo. Rokomet je moja strast, vse od trenutka, ko sem na prigovarjanje prijateljev stopil v dvorano in začel trenirati. In to strast želim sedaj tu razvijati dalje in se že sedaj veselim začetka nove sezone.”

Tomaž Ocvirk o prihodu novega igralca: “Sledimo naši strategiji, da v Celje pripeljemo najbolj talentirane igralce iz regije in iščemo rešitve na položajih, ki jih v Sloveniji zaradi višine ali drugih razlogov ni mogoče. Ante je bil že v pretekli sezoni pri nas na preizkusu ter zadovoljil vse naše kriterije. Seveda pa gre za mladega igralca, katerega potencial moramo razviti. Po karakteristikah paše v naš koncept igre, je atletske postave, hiter, eksploziven, skočen z dobrim strelom od daleč, v obrambi pa igra kvalitetno na položaju štiri. Tako je nekako lahko kompleten igralec, ki pa je kot rečeno še mlad in tudi zato je sedaj dva dni z nami, da opravimo testiranja ter mu pripravimo program in ga seznanimo z načinom našega dela in igre, da se bo pred začetkom naslednje sezone kar najhitreje vklopil v naš sistem in način dela.”

Vir in foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji