V Celje prihaja najboljši mladi desni zunanji igralec v Evropi

Državni prvak Slovenije se je za naslednjo sezono dogovoril za sodelovanje z mladim portugalskim reprezentantom Diogom Silve. Mladi Portugalec je svoj največji pečat pustil na zadnjem mladinskem prvenstvu v Celju, ko je postal MVP turnirja in hkrati bil razglašen za najboljšega mladega desnega zunanjega v Evropi.


21-letnik se bo v Celje preselil iz portugalske lige, kjer je v zadnji sezoni kot posojen igralec Porta, igral za AA Avanco. Gre za mladega portugalska reprezentanta, ki vse bolj trka na vrata članske reprezentance. Diogo Silva je bil na zadnjem evropskem prvenstvu, ki je potekalo prav v Celju, izbran v najboljšo postavo prvenstva, prav tako pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca EP-ja, na katerem je bil tudi drugi strelec. Diogo velja za enega najperspektivnejših portugalskih igralcev in prihaja v Celje kot posojen igralca Porta, z možnostjo podaljšanja posoje in kasnejšega odkupa.

Osebni podatki:

  • Ime in priimek: Diogo Borges Silva
  • Rojstni datum: 02.07.1998
  • Kraj rojstva: Porto
  • Višina/teža: 198 / 98
  • Igralno mesto: Desni zunanji
  • Dosedanji klubi: FC Porto (- 2017), A.A. Avanca (2017-2019)

 Diogo Silva je ob podpisu pogodbe povedal naslednje: “Ponosen sem, da sem postal član Celja Pivovarne Laško. Že lansko evropsko prvenstvo v Celju in igranje v Zlatorogu, me je fasciniralo, saj sem tu doživel enega najlepših trenutkov v karieri. Ko je prišla ponudba Celja, nisem veliko razmišljal. Gre za najboljši klub v Sloveniji, enega največjih v Evropi, kjer so pričakovanja visoka in verjamem, da bom to zaupanje opravičil. Za odhod v Celje sem se odločil, ker ocenjujem, da je to korak naprej v moji karieri. Igrali bomo v elitni Ligi prvakov proti ekipam kot so Barcelona, Paris Saint Germain, Flensburg,..  Čaka nas trdo delo, dobri treningi. V Celju si želim napredovati, kot so to storili že mnogi igralci pred mano. Zavedam se, da gre kariera korak za korakom in da je potrebno odrekanje in maksimalna angažiranost. Zato sem izbral Celje.”

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji