V Celju (zaenkrat) brez velikega poka

Celjski klub je po slabših rezultatih v minulem obdobju nedavno sklical izredno sejo upravnega odbora, ki pa ni prinesla večjih pretresov in sprememb.


Sestali so se najvišji organi kluba na čelu s predsednikom Jernejem Smislom in direktorjem Rokom Plankeljem, ki bosta še naprej opravljala svoji funkciji. Kriza Celja, ki je bila že med sezono zaradi koronavirusa vidna in so jo občutili tudi igralci, se bo ob morebitni izgubi državnega naslova in brez nastopanja v elitni Ligi prvakov samo še poglobila. V pisarnah Celja bodo krizo skušali reševati s čim manj žrtvami.

Kolegi iz EkipeSN so poizvedeli o čem je bilo govora na ponedeljkovi izredni seji Celja Pivovarna Laško in dobili odgovor od direktorja kluba Roka Plankelja: “Glede na nastalo situacijo je bilo srečanje uspešno, konstruktivno in razumevajoče. Predstavili smo analizo nastalega položaja in predloge za prve ukrepe za nadaljnji razvoj v Celju, Sloveniji in regiji. Pripravili smo dolečene scenarije, o katerih se bomo v kratkem času pogovorili. Ogromno članov upravnega odbora je že dolgoletnih članov kluba in razumejo delovanje, vzpone in padce. Strinjamo se, da včasih pride prav, da lahko zadevo resetiraš, postaviš stvari na novo in lažje zadihaš,” je za EkipoSN dejal Plankelj.

Vodstvo kluba naj bi upravnemu odboru predstavilo tri scenarije ukrepov. Scenarij A, ki je najmanj verjeten, predvideva nastopanje v Ligi prvakov, B v Evropski ligi in C v pokalu EHF. “Ne glede na vse bomo naredili vse, da bo Celje konkurenčno. Ne govorim o vrhunskem evropskem merilu, temveč takšnem, kjer smo lahko v danih okoliščinah v okvirih našega proračuna. Osnovni cilj je, da ostanemo v vrhu lige NLB,” je za EkipoSN dejal Plankelj.

Komentarji